245
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | REUTERS/Susana Vera

Ο Σολτς επέστρεψε στον Πούτιν τις «γελοίες» κατηγορίες περί ιμπεριαλισμού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 16:18
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
|REUTERS/Susana Vera

Ο Σολτς επέστρεψε στον Πούτιν τις «γελοίες» κατηγορίες περί ιμπεριαλισμού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 16:18

«Γελοίες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι το ΝΑΤΟ έχει «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες», ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

«Ειλικρινά είναι αρκετά γελοίο. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Δεν είναι απειλή για κανένα», δήλωσε ο Σολτς την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ο Πούτιν είναι μάλλον αυτός που έκανε τον ιμπεριαλισμό σκοπό της πολιτικής του» λέγοντας πως «οι γειτονικές χώρες» της Ρωσίας αποτελούσαν «τμήμα της χώρας του», πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος. «Αυτό είναι ο ιμπεριαλισμός και αυτό δεν μπορεί να αποκληθεί διαφορετικά», συνέχισε.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ επιθυμούν (…) να υπογραμμίσουν την ηγεμονία τους, τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες τους», είχε καταγγείλει χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ασκαμπάντ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η έκκληση προς την Ουκρανία να συνεχίσει τις μάχες και να αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις απλώς επιβεβαιώνει την υπόθεσή μας ότι η Ουκρανία και το καλό του ουκρανικού λαού δεν είναι ο στόχος της Δύσης και του ΝΑΤΟ, αλλά ένα μέσο για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα» (περισσότερα εδώ).

Το ΝΑΤΟ, ωστόσο, στο ανακοινωθέν της Τετάρτης επιβεβαίωσε, μεν, πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία αλλά επίσης κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο, αποδίδοντας τις ευθύνες για την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα αλλά και σε ό,τι αφορά την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...