408
Λονδρέζοι χαλαρώνουν στο γρασίδι του πάρκου έπειτα από τη χαλάρωση του αυστηρού lockdown, στις 29 Μαρτίου | REUTERS / Dylan Martinez

Νεκροί: Μηδέν – Η θέληση για ζωή βγαίνει νικήτρια στο Λονδίνο!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 23:40
Λονδρέζοι χαλαρώνουν στο γρασίδι του πάρκου έπειτα από τη χαλάρωση του αυστηρού lockdown, στις 29 Μαρτίου
|REUTERS / Dylan Martinez

Νεκροί: Μηδέν – Η θέληση για ζωή βγαίνει νικήτρια στο Λονδίνο!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 23:40

Στη Βρετανία των lockdown αλλά και του εμβολίου AstraZeneca έχουν μέχρις στιγμής καταγραφεί περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορονοϊό, ενώ έχουν πεθάνει από την Covid-19 και τις επιπλοκές της πάνω από 126.000 άνθρωποι. Ομως τώρα η κατάσταση καλυτερεύει. Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα την επιτυχία του Λονδίνου που δεν είχε νεκρό από κορονοϊό!

Το γεγονός αυτό, που σκόρπισε αισιοδοξία τους Λονδρέζους, αποδόθηκε στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων, αφού περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου (ποσοστό 57,8% των ενηλίκων). Είναι χαρακτηριστικό ότι στη βρετανική πρωτεύουσα το κοντέρ απωλειών έγραψε μηδέν πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες πανδημίας. «Αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη ημέρα, όπως οποιαδήποτε άλλη» γράφει σχετικό κείμενο της Repubblica. «Ναι, το Λονδίνο καταγράφει μηδενικούς θανάτους από τον κορονοϊό!»

Αυτή η επίδοση ήλθε σε χρονική στιγμή που «όλοι αναρωτιόμαστε αν αυτός ο εφιάλτης πρόκειται πραγματικά κάποτε να τελειώσει». To κείμενο της Μπενεντέτα Τσιμπράριο, γνωστής ιταλίδας συγγραφέως, απαριθμεί τα βάσανα που οι περισσότεροι έχουμε περάσει μέσα σε έναν χρόνο πανδημίας: «Στον δρόμο βγαίνουμε με επιφύλαξη, έχουμε συνηθίσει στην καινούργια μας ρουτίνα, τόσο αναστατωμένη, με τους χώρους του σπιτιού να έχουν γίνει γραφεία, με την καθημερινή προσπάθεια να αποφύγουμε την κλειστοφοβία. Να, όμως, βγήκε και ο ήλιος!»

Η αρθρογράφος εισέπραξε τη βρετανική επιτυχία με μεγάλη χαρά: «Υστερα από τις εφιαλτικές εβδομάδες που έχουμε περάσει, με το μεγάλο βάρος του αριθμού των λοιμώξεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ύστερα από τρεις μήνες πλήρους κλεισίματος, σήμερα μας δίνεται μία λάμψη ελευθερίας, και την παίρνουμε ως ανταμοιβή για την καλή συμπεριφορά μας.

»Σήμερα η Covid-19 δεν πήρε κανέναν. Ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο αύριο και μεθαύριο και τον επόμενο μήνα, ελπίζουμε ότι η επιστήμη έχει κερδίσει τον ιό». Και περιγράφοντας τη δική της εμπειρία από τον εμβολιασμό της, κλείνει το σημείωμά της ως εξής: «Είναι δύσκολο να ξεχάσεις μία ημέρα σαν και αυτή! Καταλαβαίνεις ότι συμμετέχεις σε κάτι που θα γραφτεί στα βιβλία Ιστορίας ως η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού που έχει γίνει ποτέ».

Δεν θέλει να σκέφτεται αν η απεμπλοκή όλου του πλανήτη από την πανδημία θα είναι άμεση, αν θα συντελεστεί μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι ή ενδεχομένως αργότερα. Δεν θέλει μα δηλητηριάσει τη χαρά της από τα θαυμάσια νέα που έφθασαν από το Λονδίνο: «Ημέρα χωρίς κανέναν θάνατο από την Covid! Είναι νίκη της επιστήμης και δική μας, όλων ημών που αντισταθήκαμε και αποδεχτήκαμε μία άνευ προηγουμένου μείωση της ατομικής μας ελευθερίας…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...