256
| CreativeProtagon

Νέα Υόρκη-Χονγκ Κονγκ: πτήση-έπος 18 ωρών, για να παρακαμφθεί η Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 22:32
|CreativeProtagon

Νέα Υόρκη-Χονγκ Κονγκ: πτήση-έπος 18 ωρών, για να παρακαμφθεί η Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 22:32

Η Cathay Pacific, η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, σχεδίασε τη μεγαλύτερη επιβατική πτήση στον κόσμο: η απευθείας σύνδεση της Νέας Υόρκης με το Χονγκ Κονγκ θα πραγματοποιείται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και όχι μέσω Σιβηρίας και Αρκτικής ώστε να αποφευχθεί η διέλευση υπεράνω εκείνων των τμημάτων της που ανήκουν στη Ρωσία.

Η αεροπορική εταιρεία υπολόγισε σε 16.668 τα χιλιόμετρα και σε 18 τις ώρες της πτήσης. Η Cathay ζήτησε άδεια να πετάξει από τη Νέα Υόρκη πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, αλλά δεν εξήγησε τους λόγους αυτής της νέας διαδρομής. Είναι θεμιτό να πιστεύουμε, ωστόσο, έγραψε η Repubblica, ότι θέλει να αποφύγει τους ρωσικούς ουρανούς για λόγους ασφαλείας.

Οσον αφορά τα κατά συνθήκην ψεύδη, η Cathay ισχυρίστηκε ότι στη νέα διαδρομή της τα αεροπλάνα της θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες ανέμου. Υποτίθεται ότι με την αλλαγή δρομολογίου που συνετελέσθη, στο νεοϋορκέζικο JFK θα ωθούν τον στόλο της Cathay πιο εύκολα οι αέρηδες… Το μεγαλύτερο αεροπορικό ταξίδι στον κόσμο θα διεκπεραιώνεται από Airbus A350-1000 – θα καλύπτει την τεράστια απόσταση χωρίς στάση.

Το αεροσκάφος Airbus A350-1000 είναι μεγάλης εμβέλειας και μπορεί να διεκπεραιώσει με ασφάλεια την πτήση Χονγκ Κονγκ-Νέα Υόρκη μέσω Ατλαντικού (EPA/SERGEI ILNITSKY)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...