248
|

Νέα σελίδα για την Alpha Bank – νέος διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλειος Ψάλτης

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 14:27

Νέα σελίδα για την Alpha Bank – νέος διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλειος Ψάλτης

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 14:27

Ενα νέο κεφάλαιο στην πορεία της Alpha Bank ανοίγει με την επίσημη ανακοίνωση από την τράπεζα ότι ο Βασίλειος Ψάλτης επελέγη ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος, που θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαντζούνη.

Η εκλογή του κ. Ψάλτη βάζει και ένα τέλος σε μια μάχη για το ποιος από τους υποψηφίους CEO θα επικρατούσε (λεπτομέρειες εδώ). Θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Ιανουαρίου του 2019, όταν και αποχωρήσει ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος, κ. Μαντζούνης.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank έχει ως εξής:

«Κατόπιν της ανακοινώσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης κ. Δημητρίου Π. Μαντζούνη, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.6.2018, της προθέσεώς του να δρομολογήσει τη διαδοχή του, το Διοικητικό Συμβούλιο εκκίνησε τη σχετική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την 29.11.2018, με την ομόφωνη ανάδειξη του κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος αναλαμβάνει τα σχετικά καθήκοντα την 2.1.2019»

Ποιος είναι ο νέος CEO

Ο κ. Ψάλτης κατέχει τη θέση του οικονομικού διευθυντή της Alpha Bank από το 2010. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο.

Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 γενικός διευθυντής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...