417
Μια νυχτερινή άποψη υποκαταστήματος της Alpha Bank. Η τράπεζα μοιάζει να γυρίζει σελίδα καθώς θα επιλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος | SOOC

Τέλος στο θρίλερ διαδοχής στην Alpha Bank: Αποσύρθηκε ο Γιώργος Αρώνης – τι σημαίνει η απόφασή του

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 11:38
Μια νυχτερινή άποψη υποκαταστήματος της Alpha Bank. Η τράπεζα μοιάζει να γυρίζει σελίδα καθώς θα επιλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος
|SOOC

Τέλος στο θρίλερ διαδοχής στην Alpha Bank: Αποσύρθηκε ο Γιώργος Αρώνης – τι σημαίνει η απόφασή του

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 11:38

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβoυλίου της Τράπεζας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Γιώργος Αρώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, ο κ. Αρώνης, στην επιστολή του που απεστάλη τη Δευτέρα, αναφέρει την ανάγκη ενότητας στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή πορεία. Oπως σημειώνει, από την εξέλιξη της διαδικασίας προκύπτει ότι η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν οριακή και ένα αποτέλεσμα 6-5 ή και 7-4 θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, για το καλό της ενότητας της τράπεζας, ο κ. Αρώνης γνωστοποίησε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank.

Μετά την απόσυρση του κ. Αρώνη, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφιοτήτων του έτερου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Φιλάρετου και του γενικού διευθυντή και Chief Financial Officer, Βασίλη Ψάλτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τους τρεις υποψηφίους να παραμείνουν στις θέσεις τους ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί και να ενισχύσουν τις προσπάθειες του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Οπως σημειώνει σε σχόλιό του για την απόσυρση του κ. Αρώνη το bankingnews.gr, oι ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων -του Γιώργου Αρώνη και του Βασίλη Ψάλτη, οικονομικού διευθυντή της Alpha Bank- ήταν τέτοιες που στις 29 Νοεμβρίου, στο κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο και θα εκλέξει τον νέο CEO, θα προέκυπτε ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε διαιρεμένη την τράπεζα.

Τα πιθανά αποτελέσματα, δηλαδή «5 προς 5» ή «6 προς 5» ψήφους, θα οδηγούσαν στην εκλογή CEO με οριακή πλειοψηφία και θα δημιουργούσαν μέσα στην τράπεζα προβλήματα συνοχής.

Υπό αυτά τα δεδομένα, με γνώμονα την ενότητα της Τράπεζας και βλέποντας ότι δεν υπάρχει έδαφος για συναινετική λύση, ο κ. Αρώνης αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr, η πρωτοβουλία Αρώνη αποδεικνύει ομοψυχία, ενότητα και σεβασμό στην ιστορία της τράπεζας, ενώ περνάει και το μήνυμα για τη μελλοντική πορεία της Alpha Bank, μέσα από έναν συνδυασμό μείωσης κόστους, που προτάσσει η πλευρά Ψάλτη, αλλά και ανάπτυξης που προωθεί η πλευρά Αρώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...