193
| Intime

Νέα επιτροπή στο ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 18:55

Νέα επιτροπή στο ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 18:55

Με τη συμμετοχή 50 επιστημόνων συστήθηκε η νέα επιτροπή στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, η οποία θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της ακαδημαϊκής οχύρωσης της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επικεφαλής αναλαμβάνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η σύσταση της «Επιτροπής για θέματα Δημόσιας Υγείας», όπως ονομάζεται, ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επιστημονική σύμπραξη δυνάμεων θα έχει αυστηρά ακαδημαϊκό χαρακτήρα και θα γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του πανεπιστημίου.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, αναφέρει ότι πρόκειται για μια καθαρά ακαδημαϊκή επιτροπή και ο ρόλος της θα επικεντρώνεται κυρίως στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Αυτό ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έχει ενεργό και άμεσο ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας και δεν θα εμπλέκεται άμεσα με καμία άλλη επιτροπή.

Η νέα επιτροπή θα ασχολείται με την εκπαίδευση, την έρευνα, τις κλινικές μελέτες, τα ερευνητικά πρωτόκολλα και τη συμβουλευτική προς τους φοιτητές.

Θα έχει διάφορους τομείς ενδιαφέροντος, όπως τομέα Επιδημιολογίας, Λοιμωξιολογίας, Πνευμονολογίας και, ανάλογα με τον τομέα, θα υπάρχουν και σχετικές δράσεις.

Το πρόσημο και ο χαρακτήρας αυτής της Επιτροπής θα είναι καθαρά ακαδημαϊκός, με κύριους τομείς την εκπαίδευση και την έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...