451
Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές μετά και τα ευρήματα στη γιάφκα της ΑΣΟΕΕ | SOOC

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες – «τέλος στην ανομία, θα πάμε βήμα-βήμα, σχολή-σχολή»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 12:53
Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές μετά και τα ευρήματα στη γιάφκα της ΑΣΟΕΕ
|SOOC

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες – «τέλος στην ανομία, θα πάμε βήμα-βήμα, σχολή-σχολή»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 12:53

«H αντιπολίτευση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

«Οι εικόνες της Κυριακής από τη γιάφκα της ΑΣΟΕΕ επιβεβαιώνουν πλήρως την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας που υπήρχε στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε αυτό πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια αφωνία. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν ξέρω, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αποφάσισε όμως, χθες, να ταυτιστεί με αυτές τις μειοψηφίες, οι οποίες πήγαν ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου, να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο», παρατήρησε ο κ. Γαϊτάνης.

«Εχουμε ή δεν έχουμε Δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο; Είναι ή δεν είναι η Σύγκλητος το ανώτατο όργανο διοίκησης και μπορεί να πάρει μια απόφαση να κλείσει το Πανεπιστήμιο;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Γιατί αν δεν σεβόμαστε τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, τότε κάτι προβληματικό συμβαίνει στον τόπο μας, συμπλήρωσε.

Οπως επανέλαβε, μία από τις βασικές ατζέντες της κυβέρνησης είναι “να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας και να πατάξει την ανομία στη χώρα”. «Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, που να παράγει και να προάγει νέες ιδέες, ένα πανεπιστήμιο που θα είναι βήμα ελεύθερου διαλόγου πανεπιστημιακών ιδεών. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση οπλισμού. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Γαϊτάνης.

Στο ίδιο πλαίσιο πηγές  του Μαξίμου ήταν ξεκαθάρες για το πώς θα πορευθεί η κυβέρνηση έναντι των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων που θεωρούν «τσιφλίκι» τους τα  πανεπιστήμια.

Στόχος είναι να λειτουργήσουν ως πραγματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι ως άσυλα ανομίας και παρανομίας, υπογράμμιζαν, υπενθυμίζοντας ότι πριν τις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, οργίαζε το παρεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών. Αποκορύφωμα εξάλλου ήταν η ανακάλυψη της γιάφκας των «μπαχαλάκηδων» στο εσωτερικό του Ιδρύματος, όπου μεταξύ άλλων συσσώρευαν «πολεμοφόδια» για τις εφορμήσεις τους κατά των αστυνομικών.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν πως, παρά τις όποιες αντιδράσεις για την αυξημένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στους πανεπιστημιακούς χώρους, οι επιχειρήσεις τύπου ΑΣΟΕΕ θα συνεχιστούν «βήμα βήμα, σχολή σχολή», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Προϋπόθεση, να προστατεύεται πάντα η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων στα Ιδρύματα.

Σύνοδος Πρυτάνεων: Η βία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας

«Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύνοδος των Πρυτάνεων

«Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», υπογραμμίζεται, «δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...