675
Τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο της -κατά τα άλλα ανοιχτής»- ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν πρωτοφανή | Facebook

Μηχανήματα αεροδρομίου και drones για την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 08:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/04/2019, 16:03
Τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο της -κατά τα άλλα ανοιχτής»- ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν πρωτοφανή
|Facebook

Μηχανήματα αεροδρομίου και drones για την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 08:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/04/2019, 16:03

Θα ήταν η μεγάλη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών. Στην Καλαμάτα όλα ήταν προσεγμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια για τον λόγο του Πρωθυπουργού. Και φαίνεται ότι ένα από τα σημεία που πρόσεξαν οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης ήταν και ο έλεγχος των όσων πήγαν να χειροκροτήσουν τον κ. Τσίπρα. Αυτό φαίνεται από την καταγγελία μιας δημοσιογράφου της τοπικής εφημερίδας «Θάρρος».

Εποπτεία του χώρου με drones και έλεγχος των προσερχομένων με μαγνητικές πύλες όπως αυτές που είναι τοποθετημένες σε αεροδρόμια, ήταν ανάμεσα στα μέτρα ασφαλείας για τον κ. Τσίπρα, όπως κατήγγειλε συντάκτρια της τοπικής εφημερίδας «Θάρρος» σε ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αλλες πληροφορίες ήθελαν την Αστυνομία να προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές πριν από την έναρξη της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Η δημοσιογράφος έγραψε χαρακτηριστικά ότι ασχολείται με τη δημοσιογραφία από τη δεκαετία του ’90, αλλά πρώτη φορά βλέπει τέτοιας έκτασης μέτρα ασφαλείας.

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου:

«Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία από το 1990 και σταθερά με την έντυπη δημοσιογραφία από το το 1994.

Έχω καλύψει δημοσιογραφικά πολλά πολιτικά πρόσωπα, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας… Ομιλίες τους σε κλειστούς, αλλά και σε ανοικτούς χώρους. Πάντοτε υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Αλλά αυτό το πράγμα ΠΟΤΕ! Μα ΠΟΤΕ!

Να μεταφέρουν τα μηχανήματα του αεροδρομίου, σε χώρο που θα γίνει πολιτική ομιλία για να ελεγχθεί όποιος εισέλθει στο χώρο δεν το έχω ξαναδεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το λιγότερο που μπορώ να πω…

– Και τα νεότερα εξαιρετικά:

Έχει επιστρατευθεί και το drone της Αστυνομίας, ξεκίνησαν και οι… προληπτικές προσαγωγές».

Ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία προέβη σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν μεταφέρθηκαν οι μαγνητικές πύλες από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας. Όλα τα μηχανήματα, (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray), είναι της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν μετακινήθηκαν από τον αερολιμένα «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος»

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει βγει και σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη νωρίς σήμερα το πρωί η οποία αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( X-RAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.»

Όσον αφορά τα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), σας ενημερώνουμε ότι παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα (12) εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της».

Ενας διχαστικός Τσίπρας 

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του δήλωσε αισιόδοξος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ποζάρισε αγκαλιά με ένα κοριτσάκι που του έφερε λουλούδια (μια κακοσκηνοθετημένη αναπαράσταση μιας παλαιότερης ομιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου) και εμφανίστηκε ως συνήθως διχαστικός, χωρίζοντας την Ελλάδα σε «εμάς και τους άλλους».

Χαρακτηριστική η επίθεση που εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι εκπροσωπεί την ελίτ καθώς «είναι ένας από αυτούς…Ενας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία».

«Οταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό. Όταν συναντήθηκε με τους διανομείς, λίγες μέρες αφού νομοθετήσαμε ένα νέο πλαίσιο εργασιακής ασφάλειας και προστασίας αυτών των ανθρώπων του μόχθου τι μας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης; Ότι συνάντησε 20 ντελιβεράδες και δήθεν τον ρώτησαν πότε θα φύγει ο Τσίπρας. Όταν συναντήθηκε με τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς, τους οποίους από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για τα δίκαια αιτήματά τους σχετικά με την προστασία της πνευματικής δημιουργίας, τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Τους έκανε με το ζόρι προεκλογικό σποτάκι… Όταν συνάντησε έναν πωλητή της Σχεδίας, δήθεν του μίλησε κατά της κυβέρνησης, όπως μας ενημέρωσε η ΝΔ. Πάλι ψέματα. Βγήκε ο άνθρωπος να πει ότι δεν τα είπε ποτέ. Αυτός ο εξευτελισμός του κ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτικός».

ΝΔ: Υβριστικό παραλήρημα Τσίπρα

Η απάντηση της ΝΔ στην ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν επίσης χαρακτηριστική. Η Πειραιώς έκανε λόγο για υβριστικό παραλήρημα:

«Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνηση του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι.Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...