218
Μία από τις συγκλονιστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μετά το φονικό χτύπημα του σεισμού στην Τουρκία | Αnadolu

Μητσοτάκης για φονικό σεισμό στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει άμεσα βοήθεια

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 09:22
Μία από τις συγκλονιστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μετά το φονικό χτύπημα του σεισμού στην Τουρκία
|Αnadolu

Μητσοτάκης για φονικό σεισμό στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει άμεσα βοήθεια

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 09:22

Τη βαθιά του θλίψη για το καταστροφικό χτύπημα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τα 7,8 Ρίχτερ στη Γκαζιαντιέπ αυξάνεται δραματικά (δείτε κάτω ζωντανή εικόνα από το Ντιγιαρμπακίρ).

Οι σκέψεις μας είναι με πληγέντες, έγραψε στη σχετική ανάρτησή του Πρωθυπουργός, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκατομμύρια άστεγους στην ευρύτερη περιοχή εν μέσω πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα αποστείλει άμεσα βοήθεια.

Συγκλονισμένη από τις εικόνες καταστροφής στη γείτονα και τη Συρία δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του δηλώνει την ετοιμότητα της χώρας να παράσχει βοήθεια:

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Οπως μετέδωσε το OPEN, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίνεται στην έκκληση της Αγκυρας για βοήθεια, αποστέλλοντας επίλεκτη ομάδα ΕΜΑΚ (Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών) αποτελούμενη από 25 άτομα.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε από την Αεροπορική Βάση Αράξου με κατεύθυνση την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας όπου θα παραλάβει το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και αμέσως μετά θα απογειωθεί με προορισμό την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...