300
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή ήταν δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις | Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τραγωδία στη Λέρο: Τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα νεκροί μετά το ναυάγιο λέμβου

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2023, 20:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 5/2/2023 10:13
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή ήταν δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις
| Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τραγωδία στη Λέρο: Τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα νεκροί μετά το ναυάγιο λέμβου

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2023, 20:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 5/2/2023 10:13

Κατέληξαν τέσσερα από τα παιδάκια που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου αφότου περισυνελέγησαν από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες ανοιχτά του νησιού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για τρία αγόρια και ένα κορίτσι περίπου πέντε ετών. Νωρίτερα είχε ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα περίπου 20 ετών από τη θαλάσσια περιοχή «Παντέλι» στην οποία βυθίστηκε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, αρχικά διασώθηκαν 42 άτομα: 15 άνδρες, 17 γυναίκες και 10 ανήλικοι.

Εν συνεχεία, από τους 42 διασωθέντες, επτά ανήλικοι και ένας ενήλικας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου, όπου κατέληξαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό αγνοουμένων, καθώς κατά δήλωση των διασωθέντων αγνοούνται τρία ακόμη άτομα.

Το βράδυ της Κυριακής, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, βρίσκονταν 17 άνδρες και 17 γυναίκες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή ήταν δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια επεσήμαναν, εξάλλου, οι ελληνικές Αρχές, ενώ σχετική αναφορά έκανε στη δήλωση του για το συμβάν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου», δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο αρμόδιος υπουργός συνεχάρη τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τους ιδιώτες «που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης».

«Δυστυχώς», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...