288
| REUTERS/Toby Melville/File Photo

Μια νέα καριέρα για τον Μπόρις Τζόνσον: Ακριβοπληρωμένος ομιλητής σε συνέδρια

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 06:46

Μια νέα καριέρα για τον Μπόρις Τζόνσον: Ακριβοπληρωμένος ομιλητής σε συνέδρια

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 06:46

Ήταν Σεπτέμβριος όταν ο Μπόρις Τζόνσον αποχωρούσε από την Ντάουνινγκ Στριτ στη σκιά των σκανδάλων —βέβαια μετά, ύστερα από το χάος που έφερε στη Βρετανία η Λιζ Τρας, θα επιχειρούσε μια ατελή επιστροφή του στην πρωθυπουργία, αλλά φαίνεται ότι και η απλή βουλευτική ιδιότητα δεν του έχει πάει και άσχημα.

Σε αυτό το διάστημα των τριών και κάτι μηνών ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει αποκομίσει περισσότερο από ένα εκατ. στερλίνες (1,16 εκατ. ευρώ), από αμοιβές του για ομιλίες που έχει εκφωνήσει σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Αυτό καταδεικνύει το μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων στο οποίο οι βουλευτές καταχωρούν τα εισοδήματά τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον -ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο – έχει ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, την Πορτογαλία και την Ινδία για να συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια.

Η αμοιβή του για κάθε μία από αυτές τις ομιλίες κυμάνθηκε μεταξύ 250.000 και 322.000 ευρώ, σύμφωνα το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο 58χρονος πλέον Τζόνσον αποχώρησε από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν για την περίοδο της πρωθυπουργίας του, κυρίως το partygate.

Προσπάθησε να επιστρέψει στην εξουσία μετά την παραίτηση της διαδόχου του, της Λιζ Τρας, αλλά τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον φρόντισε πάντως να μην κλείσει «πόρτες», γνωρίζοντας ότι παραμένει δημοφιλής στους κόλπους των Τόρις και ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό να διεκδικήσει στο μέλλον την επιστροφή του στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...