402
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Μετρό: Ποιοι σταθμοί μένουν κλειστοί από το Σάββατο – Αρχίζουν οι δοκιμές για Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2022, 10:31
Φωτογραφία Αρχείου
|IntimeNews

Μετρό: Ποιοι σταθμοί μένουν κλειστοί από το Σάββατο – Αρχίζουν οι δοκιμές για Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2022, 10:31

Προ των πυλών είναι η λειτουργία της επέκτασης Γραμμής 3 του Μετρό προς το Λιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με τα οριστικά δοκιμαστικά δρομολόγια να ξεκινούν από το Σάββατο, ώστε όλα να είναι έτοιμα και να δοθεί στο επιβατικό κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη θέση σε λειτουργία και των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Ποιοι σταθμοί κλείνουν

Τα προκαταρκτικά, δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό ενόψει της παράδοσης σε λειτουργία των τριών νέων σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες ενώ τα οριστικά δοκιμαστικά δρομολόγια ξεκινούν το Σάββατο και αναμένεται να κρίνουν και την αρτιότητα της επέκτασης και να δώσουν το πράσινο φως για την εμπορική λειτουργία της γραμμής.

Ειδικότερα, από το Σάββατο 30/07/2022 έως και την Κυριακή 07/08/2022 και από τις 27 – 28/08/2022 οι σταθμοί του Μετρό «Νίκαια», «Κορυδαλλός» και «Αγ. Βαρβάρα» θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ, λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της Γραμμής προς Πειραιά. Οι επιβάτες κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα εξυπηρετούνται στο τμήμα «Αγ. Μαρίνα – Νίκαια» από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «Χ50 Αγ. Μαρίνα – Νίκαια» με την χρονοαπόσταση των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής να είναι 6 λεπτά.

Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες

Με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι προχωρά στη δημιουργία προσωρινής λεωφορειακής γραμμής Χ50 Αγ. Μαρίνα-Νίκαια.

Λόγω της διενέργειας δυναμικών δοκιμών από τον επίσταθμο Αγ. Μαρίνας μέχρι το Δημοτικό θέατρο, κατά το διάστημα από τις 30/07/2022 έως τις 07/08/2022 και από 27/08/2022 έως και 28/08/2022 , στο πλαίσιο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, η γραμμή 3 θα λειτουργεί με τερματικό σταθμό την Αγία Μαρίνα.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα Αγ. Μαρίνα – Νίκαια, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, δημιουργείται η κυκλική προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ50 Αγ. Μαρίνα–Νίκαια. Η χρονοαπόσταση των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής θα είναι 6 λεπτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...