319
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» | Youtube

Μεϊμαράκης: Η πρωτιά της ΝΔ έχει παγιωθεί, το βλέμμα σε διαφορά και αναποφάσιστους

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 13:55
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»
|Youtube

Μεϊμαράκης: Η πρωτιά της ΝΔ έχει παγιωθεί, το βλέμμα σε διαφορά και αναποφάσιστους

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 13:55

Στις ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για όλα μαζί, θα είναι ένα σύνθετο μήνυμα που θα δώσουν οι πολίτες, αφού η εσωτερική κατάσταση επηρεάζει την ψήφο για την Ευρωβουλή», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και για μία ακόμη φορά εκτίμησε ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά υπέρ της ΝΔ, θα πυροδοτήσει μεγάλες πολιτικές αλλαγές». Γιατί όπως επανέλαβε, «αν οι πολίτες μιλήσουν και δώσουν μεγάλη διαφορά στη ΝΔ, τότε η κυβέρνηση δεν στέκει».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας έχει παγιωθεί» και πλέον αυτό που την ενδιαφέρει, είναι «ο ίδιος ο πολιτικός λόγος, για να πείσει τους αναποφάσιστους», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που «τον ενδιαφέρει να συσπειρώσει αυτούς που τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές».

Οσο για την αποδοχή της πρότασης που του έγινε να είναι επικεφαλής στην ευρωλίστα του κόμματος, και μάλιστα με σταυρό, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως «η παρουσία ενός πρώην προέδρου κόμματος δείχνει τη σοβαρότητα του κόμματος στις ευρωεκλογές».

Οπως είπε, μέχρι τότε η αποχή του από το προσκήνιο της πολιτικής ήταν «συνειδητή επιλογή», εξηγώντας ότι ολοκλήρωσε «έναν μεγάλο κοινοβουλευτικό ρόλο τον Ιανουάριο του 2016», για να αποκτήσει στη συνέχεια έναν «συμβουλευτικό ρόλο».

 «Βρίσκομαι στο ευρωψηφοδέλτιο για να εκφράσουμε την αλλαγή»,  τόνισε, και ήδη όπως είπε, έχει χτίσει «στέρεες βάσεις στις Βρυξέλλες».

«Είμαι Ελληνας με αρχές, ταυτότητα, θρησκεία, πολιτισμό και έτσι θα πάω στην Ευρωβουλή. Θα έχω τις κόκκινες γραμμές μου», ξεκαθάρισε, ενώ με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ποντίων, δήλωσε ότι το κόμμα του θα πρωταγωνιστήσει στην «προσπάθεια αναγνώρισής της».

Ερωτηθείς για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν και την υποψηφιότητα Βέμπερ, απάντησε πως «ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι απόφαση συνεδρίου και οι αποφάσεις πλειοψηφίας γίνονται απολύτως αποδεκτές».

«Εχει δύο θετικά: ότι θα συζητήσει τα πλεονάσματα, το οποίο δεν έχει πει άλλος υποψήφιος και ότι συζητά για ευρωστρατό», που -όπως είπε- «πρέπει να γίνει και να προστατευτούν τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...