200
Ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν | Thomas Samson/Pool via REUTERS

Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο γάλλος υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 16:03
Ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν
|Thomas Samson/Pool via REUTERS

Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο γάλλος υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 16:03

Οτι εξακολουθεί να υποστηρίζει το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, επιχειρηματολογώντας ότι παρέχει επαρκή προστασία κατά «σχεδόν όλων των παραλλαγμένων στελεχών» του νέου κορονοϊού.

Σε εικόνες που προβλήθηκαν από γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Βεράν εμφανίζεται να λαμβάνει το εμβόλιο της AstraZeneca σε κέντρο εμβολιασμού στη Μελάν, στην περιοχή του Παρισιού.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca ενισχύει και διευρύνει την εκστρατεία εμβολιασμού μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Υγείας.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των παραλλαγμένων στελεχών» πρόσθεσε.

«Δεν ένιωσα τίποτα. Ησασταν σπουδαία» είπε επίσης ο Βεράν στη νοσηλεύτρια που του χορήγησε το εμβόλιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο βρετανός υφυπουργός Υγείας Εντουαρντ Αργκαρ δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποτρέπει τον θάνατο ή την εκδήλωση σοβαρής νόσου και προσέθεσε ότι η Νότια Αφρική ανέστειλε μόνον προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού.

Η Νότια Αφρική αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χρήση στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, έπειτα από στοιχεία που έδειξαν ότι προσφέρει ελάχιστη προστασία κατά της ήπιας έως μέτριας λοίμωξης που προκαλείται από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...