730
Στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να κυνηγούν τη σκιά του Αδωνι | SOOC

Μάχη στις σκιές ΣΥΡΙΖΑ και Αδωνι για τα όσα είπε για πολιτικούς και τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2019, 21:31
Στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να κυνηγούν τη σκιά του Αδωνι
|SOOC

Μάχη στις σκιές ΣΥΡΙΖΑ και Αδωνι για τα όσα είπε για πολιτικούς και τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2019, 21:31

Το παγκόσμιο σκάνδαλο Novartis είναι μια υπόθεση που ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί στην ελληνική δημόσια σφαίρα, με κάθε τρόπο. Δεν είναι μόνο ότι η υπόθεση είναι ανοιχτή και στη χώρα μας, είναι και ένα είδος «απάντησης» της Κουμουνδούρου στην καταγγελλόμενη «σκευωρία» της Novartis, δηλαδή την απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την προηγούμενη κυβέρνηση με σκοπό να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι.

Ετσι, ένα ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης για το σκάνδαλο, στο οποίο μιλούν μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας την επίμαχη περίοδο, στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει νέος πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης.

Με συνεχείς αναφορές σε αυτό το ντοκιμαντέρ, η Κουμουνδούρου επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση την οποία κάλεσε να δώσει απαντήσεις μιλώντας για «φιάσκο της ΝΔ» και ειρωνευόμενη τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί σκευωρίας.

Ως «τεκμήριο» για την ορθότητα των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ επελέγη μια φράση του κ. Γεωργιάδη, σήμερα υπουργού Ανάπτυξης, στο ντοκιμαντέρ. Ολο το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», εφημερίδες, κομματικά στελέχη, δημοσιολογούντες στα social media, στάθηκαν στο γεγονός ότι σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του στην ελβετική TV, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται να λέει ότι «εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζουν ζωές».

Το είπε αυτό ο κ. Γεωργιάδης αλλά είναι μια φράση μέσα σε μια ολόκληρη συζήτηση που απομονώθηκε. Αυτό καταγγέλλει ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απομόνωσε μια φράση για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα υποτιτλισμένο στα ελληνικά το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης δημοσιοποίησε απομαγνητοφωνημένη ολόκληρη τη συνέντευξή του, στοιχείο που φαίνεται να τον δικαιώνει. Αυτό το τελευταίο βέβαια δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει και ανακοίνωση, καθώς η όλη ιστορία θα αναπαραχθεί στα δευτεριάτικα φύλλα των εφημερίδων, συντηρώντας την υπόθεση.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«“Σκευωρία” και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;

Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis.

Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: »Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές».

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν, αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis»

Γεωργιάδης: Απομόνωσαν μία φράση

Ο κ. Γεωργιάδης αντεπιτέθησε. Εδωσε την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του στην ελβετική τηλεόραση σχετικά με τη Novartis παραθέτει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνοντας πως «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

«Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: “”ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο»… περαστικά» γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

O κ. Γεωργιάδης παρενέβη και σε εκπομπή του One Channel προκειμένου να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«H ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια» είπε.

«Επειδή είμαι παλιός, είχα βάλει τους συνεργάτες μου να μαγνητοσκοπήσουν και να μαγνητοφωνήσουν τη συνέντευξή μου στο ελβετικό μέσο. Τα ηχητικά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου» σημείωσε και αναφέρθηκε έπειτα στο επίμαχο σημείο της συνέντευξής του που, κατά τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ απομόνωσε.

«Αρχικά η συνέντευξη δόθηκε πέρυσι. Είναι ενός έτους. Στην ερώτηση της κυρίας δημοσιογράφου “μα γιατί συνεχίζαμε να βάζουμε στις λίστες φαρμάκων προϊόντα της Novartis ενώ υπήρχαν τόσες καταγγελίες εναντίον της” αφού εξήγησα το μηχανισμό λειτουργίας και πώς βάλαμε τα νέα φάρμακα στη λίστα, για να έχουν πρόσβαση και οι έλληνες ασθενείς σε καινοτόμες θεραπείες χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό, καταλήγω: “με την απόφαση μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το νόμο μέχρι τώρα. Δεν ήταν απόφαση δωροδοκίας, αλλά μια καλή απόφαση που έσωσε ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή γιατρούς, όμως σώζουν ανθρώπινες ζωές”» είπε ο υπουργός.

«Δεν είπα ότι έδινε λεφτά η Novartis. Είπα ότι οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη μας και το ενδεχόμενο κάποιες εταιρείες να είναι περισσότερο ή λιγότερο διεφθαρμένες» προσέθεσε.

«Ας σταματήσουμε τη σπέκουλα. Ότι άλλο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πούμε στην Προανακριτική που ξεκινάει στη Βουλή» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...