324
|

Παπάδες – «μαϊμού» πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα της Βαρυμπόμπης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 13:08

Παπάδες – «μαϊμού» πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα της Βαρυμπόμπης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 13:08

Οχι ένα, όχι δύο, αλλά περισσότερα από 50 ζευγάρια που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, έμαθαν έκπληκτα ότι ο γάμος τους δεν ισχύει, καθώς -όπως διαπίστωσαν- είχαν πέσει θύματα παπάδων – «μαϊμού». Τα εν λόγω ζευγάρια καλούνται τώρα να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους δια της δικαστικής οδού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ήρθε η ώρα του…. διαζυγίου.

Τότε κλήθηκαν οι εν διαστάσει σύζυγοι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά προς μεγάλη τους έκπληξη έμαθαν ότι δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», μετά το πρώτο σοκ τα ζευγάρια ζήτησαν τη βοήθεια δικηγόρων προσπαθώντας να ξεμπλέξουν το κουβάρι, καθώς, σύμφωνα με την Εκκλησία, δεν είχαν τελέσει γάμο γιατί οι τρεις ρασοφόροι δεν ήταν υπό τη σκέπη της επίσημης Εκκλησίας. Από την άλλη όμως, σύμφωνα με την Πολιτεία, ήταν παντρεμένοι κανονικά και με τον νόμο, αφού είχαν δηλώσει τον γάμο στον Δήμο της περιοχής τους και είχαν ανοίξει οικογενειακή μερίδα, όπου είχαν δηλώσει και τα παιδιά τους!

Τελικά οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι οι ιερείς που είχαν τελέσει το μυστήριο δεν είχαν τη βούλα της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυθεί από τα καθήκοντά του και καταδικάστηκε για απάτη.

«Το πρόβλημα όπως πληροφορήθηκα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν το 2010», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο μητροπολίτης Αθηναγόρας που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2010 στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

«Χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί όταν ανέλαβα άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι. Πληροφορήθηκα ότι ένας από αυτούς που τέλεσαν τους συγκεκριμένους γάμους προερχόταν από την Μητρόπολη Μεγάρων, αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη γιατί εκτός από το εκκλησιαστικό είχε υποπέσει και σε ποινικό αδίκημα», συμπλήρωσε.

Πλέον τα ζευγάρια που έπεσαν θύμα των συγκεκριμένων ιερέων θα πρέπει να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους μέσω της δικαστικής οδού. «Οι γάμοι αυτοί μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση» σημειώνει ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...