280
Το Λύκειο Οξφορντ, σε προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου έγινε το φονικό | REUTERS/Seth Herald

Το μακελειό στο Μίσιγκαν: Κατηγορίες για τρομοκρατία για τον 15χρονο δράστη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 22:56
Το Λύκειο Οξφορντ, σε προάστιο του Ντιτρόιτ, όπου έγινε το φονικό
|REUTERS/Seth Herald

Το μακελειό στο Μίσιγκαν: Κατηγορίες για τρομοκρατία για τον 15χρονο δράστη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 22:56

Μαθητής που τραυματίστηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε λύκειο στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών υπέκυψε στα τραύματά του, αυξάνοντας τον απολογισμό σε τέσσερις νεκρούς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ο Τζάστιν Σίλινγκ, 17 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο γύρω στις 10:45 τοπική ώρα (17:45 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο τοπικός σερίφης.

Τρεις μαθητές σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών: ο Τέιτ Μάιρ, 16 ετών, η Χάνα Σεν Τζούλιαν, 14 ετών, και η Μάντισιν Μπάλντουιν, 17 ετών.

Η εισαγγελέας της κομητείας του Οκλαντ ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος για το πολύνεκρο επεισόδιο με πυροβολισμούς στο σχολείο ονομάζεται Ιθαν Κράμπλεϊ.

Οι κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνουν μία για «τρομοκρατία που προκάλεσε θανάτους» και τέσσερις για φόνο εκ προμελέτης (πρώτου βαθμού). Είναι πιθανό να απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες πολύ σύντομα, δήλωσε η εισαγγελέας.

Ο 15χρονος δράστης, μαθητής του Λυκείου Οξφορντ, σε προάστιο του Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις μαθητές ηλικίας από 14 έως 17 ετών και να τραυματίσει οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας εκπαιδευτικός. Εξι μαθητές που τραυματίστηκαν παραμένουν στο νοσοκομείο, μερικοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο εκπαιδευτικός, που τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο, πήρε εξιτήριο αυθημερόν.

Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο Sig Sauer SP 2022, με διαμέτρημα 9 χιλιοστών, που αγόρασε ο πατέρας του πριν από τέσσερις ημέρες, την Παρασκευή, ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων (Black Friday), σύμφωνα με την αστυνομία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πήγε για να σκοτώσει κόσμο», δήλωσε ο σερίφης που υπογράμμισε ότι ο δράστης έριξε τουλάχιστον 30 σφαίρες, πυροβολώντας εξ επαφής, συχνά στοχεύοντας το κεφάλι ή το στήθος.

Ο ένοπλος παραδόθηκε στην αστυνομία μέσα στο ίδιο το σχολείο και τέθηκε υπό κράτηση. Παρέμεινε σιωπηλός για τα κίνητρα της πράξης του. Οι γονείς του τού ζήτησαν να μη μιλήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...