549
17 Μαΐου 2011: Ο Τομ Χανκς και η Οπρα Γουΐνφρεϊ μαζί στη σκηνή για την τελευταία εκπομπή του περίφημου σόου της, στο United Center του Σικάγο | Daniel Boczarski / Getty Images

Η «προφητεία» Μάικλ Μουρ για Τομ Χανκς ή Οπρα Γουΐνφρεϊ στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 17:29
17 Μαΐου 2011: Ο Τομ Χανκς και η Οπρα Γουΐνφρεϊ μαζί στη σκηνή για την τελευταία εκπομπή του περίφημου σόου της, στο United Center του Σικάγο
|Daniel Boczarski / Getty Images

Η «προφητεία» Μάικλ Μουρ για Τομ Χανκς ή Οπρα Γουΐνφρεϊ στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 17:29

Τότε έμοιαζε παράδοξη, σήμερα όμως η πρόβλεψή του έχει επαληθευτεί πανηγυρικά. Ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής Μάικλ Μουρ τον περασμένο Ιούλιο είχε επιχειρηματολογήσει για τους λόγους που ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου για την προεδρία των ΗΠΑ.

Οχι επειδή άλλαξε στρατόπεδο και υποστήριζε του Ρεπουμπλικάνους – πώς θα μπορούσε άλλωστε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Μπους και την 11η Σεπτεμβρίου «Fahrenheit 9/11» (βραβευμένο στις Κάννες) και φανατικός υπέρμαχος του Δημοκρατικού Κόμματος. Απλώς προέβλεψε τη νίκη του μεγιστάνα ως οξυδερκής παρατηρητής.

Στα τέλη Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνιδιαστικά μια ταινία με θέμα τον Τραμπ, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ ήταν δωρεάν και το δελτίο Τύπου παρότρυνε τους θεατές να δουν «την ταινία που οι Ρεπουμπλικάνοι του Οχάιο προσπάθησαν να εμποδίσουν από το να γυριστεί». Ενα ντοκιμαντέρ με αρκετά στοιχεία stand up comedy, που επιχειρούσε όχι τόσο να καταρρίψει τον Τραμπ, όσο να στηρίξει την Κλίντον.

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε ανάμεσα σε όσους διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για την εκλογή του έξω από τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν. Κατάφερε να μπει μέσα στο κτήριο, αποφασισμένος να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. «Θέλω να δω αν μπορώ να μπω στον πύργο, να πάρω τις κυλιόμενες σκάλες και να τον συναντήσω», σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ήθελε να τον πετάξει έξω η αστυνομία.

2016-11-12T190331Z_1069364448_S1BEUMLOKPAA_RTRMADP_3_USA-ELECTION-TRUMP
Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ φτάνοντας στον Πύργο Τραμπ το περασμένο Σάββατο (REUTERS/Eduardo Munoz)

Πράγματι κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον 4ο όροφο, ώσπου φύλακες να τον απομακρύνουν. Αργότερα έγραψε στο Twitter πως άφησε το μήνυμα «Εχασες. Φύγε», σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Τραμπ πήρε λιγότερες ψήφους, σε σύγκριση με τη Χίλαρι Κλίντον, αλλά εξασφάλισε τη νίκη χάρη στο εκλογικό σύστημα των εκλεκτόρων. Αφησε επίσης στο θυρωρείο το εξής σημείωμα: «Κύριε Τραμπ είμαι εδώ. Θέλω να σου μιλήσω», υπογράφοντας με το όνομά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο σκηνοθέτης επανήλθε στο ζήτημα με δηλώσεις του στο CNN. Εκεί, δήλωσε πως το κενό στην ηγεσία των Δημοκρατικών, που θα προκύψει από την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα και την πρόσφατη ήττα της Χίλαρι Κλίντον, θα πρέπει να αναπληρωθεί με ένα ευρέως αγαπητό πρόσωπο, μια διασημότητα, όπως ο… Τομ Χανκς ή η Οπρα Γουίνφρεϊ.

«Γιατί δεν στρεφόμαστε σε γνωστά πρόσωπα;», αναρωτήθηκε σχολιάζοντας τον Ρόναλντ Ρίγκαν και τον «εξολοθρευτή» Αρνολτ Σβαρτσενέγκερ των Ρεπουμπλικανών. «Γιατί οι Δημοκρατικοί να μην προτιμήσουν πρόσωπα που ο αμερικανικός λαός αγαπά και έχουν το ενδιαφέρον του, όπως ο Χανκς και η Γουΐνφρεϊ; Που είναι έξυπνοι και ασχολούνται με τα κοινά και όλα τα συναφή;», συμπλήρωσε.

Κανείς από τους δύο δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την πολιτική, αν και η Οπρα μίλησε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, για την ελπίδα της ο Τραμπ να ταπεινωθεί κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ των διασημοτήτων, κατά τον Guardian, ο Γουίλ Σμιθ, η Αντζελίνα Τζολί, η Ροζάν Μπαρ και ο Ντουέιν Τζόνσον έχουν κατά καιρούς εκφράσει πολιτικές βλέψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...