318
Μια μάλλον υπερβολική ψηφιακή απεικόνιση του Καλλιμάρμαρου για αγώνα μπάσκετ. Αλλά κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει πραγματικότητα | novasports.gr

Μα μπορεί να γίνει Final Four στο Καλλιμάρμαρο;

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 13:22
Μια μάλλον υπερβολική ψηφιακή απεικόνιση του Καλλιμάρμαρου για αγώνα μπάσκετ. Αλλά κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει πραγματικότητα
|novasports.gr

Μα μπορεί να γίνει Final Four στο Καλλιμάρμαρο;

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 13:22

Τρεις φορές είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν Φάιναλ Φορ του ευρωπαϊκού μπάσκετ η Ελλάδα: το 1993 στο ΣΕΦ, το 2000 στη Θεσσαλονίκη, στο τότε νέο στάδιο του ΠΑΟΚ, και το 2007 στο ΟΑΚΑ. Τώρα πλησιάζει ξανά η σειρά της Αθήνας, αλλά με μια απίστευτη ιδέα: η τελική φάση της Euroleague να φιλοξενηθεί στο… Καλλιμάρμαρο Στάδιο!

Αυτό είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Νίκου Τζουάννη για το novasports.gr, το όνειρο του αφεντικού του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που έχει γοητεύσει και το αφεντικό της Euroleague, τον δαιμόνιο Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος βλέπει μια ιδέα εκατομμυρίων που θα ακουστεί σε όλον τον πλανήτη!

Ποιος δεν θα ήθελε να δει τελικούς μπάσκετ στο στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ακόμα και πουρίστες του ΝΒΑ θα έμπαιναν στον πειρασμό να έλθουν από τις ΗΠΑ για ένα τόσο ιστορικό event. Για να μη μιλήσουμε για τη χωρητικότητα που για αγώνα μπάσκετ μπορεί να ξεπεράσει και τις 40.000 θέσεις και για το ενδιαφέρον των χορηγών.

Εχουν ξαναγίνει βέβαια, αγώνες μπάσκετ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί έλαβε χώρα η εποποιΐα της ΑΕΚ ως την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα το 1968, εκεί γίνονταν οι τελικοί Κυπέλλου Ελλάδος μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Τότε όμως οι αγώνες διεξάγονταν σε ανοιχτό στάδιο, υπό τον φόβο βροχής και αέρα. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μιλάμε για ένα φαραωνικό σχέδιο κόστους πέντε εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Εκτός από τον ειδικό θόλο που θα στεγάσει το όλο εγχείρημα, θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και στις θέσεις των θεατών και στα αποδυτήρια. Επιπλόν, όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση όχι μόνο της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ιδανική χρονιά για να φιλοξενηθεί το Final Four στο Καλλιμάρμαρο είναι το 2021, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δημιουργία της Euroleague.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...