179
Μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης εφεξής στα σούπερ μάρκετ | ΙΝΤΙΜΕnews

«Lockdown» στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, βιβλίων και ρούχων από τα σούπερ μάρκετ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 10:21
Μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης εφεξής στα σούπερ μάρκετ
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Lockdown» στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, βιβλίων και ρούχων από τα σούπερ μάρκετ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 10:21

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών –όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία– από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Αυτό έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο, παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα, ο οποίος και έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπό εξέταση είναι επίσης το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Τέλος, όπως ανέφερε στην ίδια ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία δίνεται το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες έξι ημέρες της εβδομάδας επιθυμούν να εργάζονται, δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...