416
Η επιβλητική φιγούρα του Λεμπρόν Τζέιμς ξεχωρίζει στα εγκαίνια του σχολείου «I Promise» το οποίο δώρισε στη γενέτειρά του | Photo by Jason Miller/Getty Images

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ταπώνει τον Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 12:40
Η επιβλητική φιγούρα του Λεμπρόν Τζέιμς ξεχωρίζει στα εγκαίνια του σχολείου «I Promise» το οποίο δώρισε στη γενέτειρά του
|Photo by Jason Miller/Getty Images

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ταπώνει τον Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 12:40

«Αυτό που έχω παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες, είναι ότι ο Τραμπ κατά κάποιον τρόπο έχει χρησιμοποιήσει τους αθλητές και τα σπορ για να μας διχάσει. Kαι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να δεχτώ». O Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι μόνο ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της γενιάς του· είναι και ένας πολιτικοποιημένος σουπερστάρ. Ο ακτιβισμός και ο σχολιασμός της πολιτικής κατάστασης των ΗΠΑ, τον καιρό του Ντόναλντ Τραμπ, γεμίζει τον χρόνο του έξω από τα γήπεδα του ΝΒΑ.

Την περασμένη Δευτέρα εγκαινίασε στη γενέτειρά του, το Ακρον του Οχάιο, το σχολείο «I Promise» που θα φιλοξενήσει 240 παιδιά, κυρίως εκείνα που αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, έχουν είτε μείνει πίσω στα μαθήματά τους είτε έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το σχολείο.

GettyImages-1007907170

Με αφορμή τα εγκαίνια του σχολείου –μια πράξη που ούτως ή άλλως αποτελεί σύμβολο κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και των σχετικών πολιτικών του Τραμπ– ο Τζέιμς έδωσε συνέντευξη που έδωσε στο CNN και στον Ντον Λέμον.

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας, που πρόσφατα μεταγράφηκε στους Λέικερς του Λος Αντζελες, αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένα περιστατικά: την περίπτωση του παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ Κόλιν Κέπερνικ, η απόφαση του οποίου να γονατίσει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου που ακουγόταν πριν από αγώνα προκάλεσε ένα σιωπηλό κίνημα στον χώρο του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Και στην περίπτωση του μπασκετμπολίστα Στέφεν Κάρι, ο οποίος κράτησε την υπόσχεσή του να αποφύγει επίσημη επίσκεψη στον Τραμπ και στον Λευκό Οίκο.

Ο Λεμπρόν, απαριθμώντας πολλά ανάλογα περιστατικά, κατάφερε μία σπουδαία, επαγγελματική «τάπα» στον πλανητάρχη, σχολιάζοντας ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο Τραμπ προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις πολιτισμένες διαμαρτυρίες και να τις εμφανίσει ως δείγμα παρακμής του αμερικανικού συστήματος αξιών.

«Δεν μπορώ να κάθομαι με τα χέρια σταυρωμένα χωρίς να λέω τίποτα. Ο αθλητισμός μού έδωσε την ευκαιρία να έρθω για πρώτη φορά στη ζωή μου σε επαφή με τους λευκούς. Είχα την ευκαιρία να τους δω και να τους μάθω, κι εκείνοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για μένα. Και σκεφτόμουν “πωπω, όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στον αθλητισμό”» εξομολογήθηκε ο Λεμπρόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Οταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον 33χρονο αθλητή αν θα σκεφτόταν ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική, η αρχική απάντησή του ήταν αρνητική. Αμέσως μετά όμως, ο δημοσιογράφος διατύπωσε διαφορετικά την ερώτηση: «κι αν κάποιος σου έλεγε “αν δεν βάλεις υποψηφιότητα, θα κερδίσει ο Τραμπ”;». «Σε αυτή την περίπτωση θα έβαζα υποψηφιότητα» απάντησε ο Λεμπρόν με αλλαγμένο τόνο φωνής.

Κι όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε στον Τραμπ αν τον είχε απέναντί του: «Δεν θα καθόμουν ποτέ απέναντι του» ήταν η κατηγορηματική του απάντηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...