387
| In Time News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση για τους «ύμνους» Στίγκα σε ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 16:47
|In Time News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση για τους «ύμνους» Στίγκα σε ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 16:47

Την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει» ψήφους σε θολά νερά διατύπωσε εκ νέου η κυβέρνηση την Τετάρτη, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για την «αξιοπρεπή», όπως τη χαρακτήρισε, στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη στραφεί κατά του κόμματός του μέσω υπομνήματος στον Αρειο Πάγο.

Τη δυνατότητα αυτή, της προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο, αξιοποίησαν το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και η Νέα Αριστερά, ζητώντας τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές λόγω της διασύνδεσής του με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η Κουμουνδούρου δεν προέβη σε αντίστοιχη κίνηση και περιορίστηκε να εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη διάθεση να υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικό υπόμνημα, αλλά η συζήτηση αυτή έλαβε χώρα μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας!

Η Κουμουνδούρου –που, σημειωτέον, δεν είχε καταθέσει υπόμνημα για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών ούτε ενόψει βουλευτικών εκλογών– απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός ή να παράσχει εξηγήσεις.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή, και με φόντο τα παραπάνω, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιτέθηκε στα κόμματα που ζήτησαν τον αποκλεισμό του μορφώματος από την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου και απέδωσε… εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προέβη, μάλιστα, και σε ονομαστική αναφορά του προέδρου του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, να το πω κι αυτό γιατί εγώ δεν φοβάμαι, έχει αξιοπρέπεια με τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσαν υπόμνημα. Εχει αξιοπρέπεια», ήταν τα ακριβή λόγια του Βασίλη Στίγκα (διαβάστε αναλυτικά στη Βαβέλ του Protagon).

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η κυβέρνηση θύμισε δια του εκπροσώπού της περισσότερα άλλα «γκρίζα» σημεία της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ακροδεξιά.

«Πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκε δικαστική αίθουσα για να εκδικαστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

»Γιατί δεν ψήφισε την επίμαχη τροπολογία που καταθέσαμε το 2023.

»Γιατί δεν υπέβαλε υπόμνημα στις βουλευτικές εκλογές.

 »Γιατί κατέθεσε “κείμενο-δήλωσ琔 για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, αφού είχε παρέλθει η σχετική προθεσμία» σημείωσε, συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη “έχει αξιοπρέπεια που δεν κατέθεσε υπόμνημα” και έπεισε και τους πλέον δύσπιστους.

»Κάποιοι, δυστυχώς, προτιμούν να “ψαρεύουν” ψήφους σε θολά νερά από το να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία μας με πράξεις».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε γνωστό ότι ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να «μπλοκάρει» την κάθοδο των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...