231
|

Κωνσταντοπούλου κατά Γαβρά: Παρουσιάζετε με μονομέρεια σημαντικά ιστορικά γεγονότα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 18:07

Κωνσταντοπούλου κατά Γαβρά: Παρουσιάζετε με μονομέρεια σημαντικά ιστορικά γεγονότα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 18:07

Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη και ουσιαστικά παρουσιάζει τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την οπτική του πρώην υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση -και- της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να διαμαρτυρηθεί στον σκηνοθέτη μέσω μιας ανοιχτής επιστολής που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν αρχικά στο ίδιο στρατόπεδο με τον κ. Βαρουφάκη (απέναντι στην «συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης» κλπ) κάνει λόγο για μονομέρεια απέναντι σε όσα συνέβησαν τότε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η αφήγηση του σκηνοθέτη έγινε «υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή. Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική».

«Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου», σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής της η κυρία Κωνσταντοπούλου σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, προσθέτοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...