265
|

Ξυλοκόπησαν φύλακα του ΑΠΘ επειδή έδιωχνε εξωπανεπιστημιακούς

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 12:50

Ξυλοκόπησαν φύλακα του ΑΠΘ επειδή έδιωχνε εξωπανεπιστημιακούς

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 12:50

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας στους χώρους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φύλακας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από εξωπανεπιστημιακούς επειδή τόλμησε να τους πει να φύγουν από τον χώρο του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με μαρτυρία καθηγητή του ΑΠΘ, καθώς και μεταπτυχιακού φοιτητή που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο την ώρα του συμβάντος, ομάδα περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων επιτέθηκε στον φύλακα ο οποίος προσπαθούσε να τους απομακρύνει από τον χώρο της πλατείας Χημείου, κοντά στην Παλαιά Φιλοσοφική.

O άτυχος φύλακας δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ του έσπασαν και τα γυαλιά του.

«Η οργανωμένη πιάτσα έσπασε και το κύκλωμα εξαρθρώθηκε. Όμως τις τελευταίες ημέρες έχει ενσκήψει άλλο φαινόμενο. Ομάδες των 6-7 περιθωριακών και παραβατικών, χρηστών κατά κύριο λόγο, τριγυρνούν μέσα στο campus κάνουν μεταξύ τους αγοραπωλησίες μικροποσοτήτων, αλλά είναι ιδιαίτερα επιθετικοί και επικίνδυνοι. Είναι και ημεδαποί και αλλοδαποί (σε χωριστές παρέες) κυρίως Αλγερινοί», κατήγγειλε στο voria.gr καθηγητής του ιδρύματος ο οποίος ζήτησε να διαφυλαχθεί η ανωνυμία του.

«Πλέον το εμπόριο δεν γίνεται όπως πριν από μερικές ημέρες, κατά τρόπο απροκάλυπτο. Γίνεται με ραντεβού αλλά όταν αργεί το βαποράκι δημιουργείται μεγάλη ένταση. Οι φύλακες προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση, να απωθήσουν βαποράκια και χρήστες έξω από το campus, αλλά αντιμετωπίζουν το έργο τους είναι πολύ δύσκολο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με μαχαίρια», εξηγούν φοιτητές που συμμετέχουν στη δράση κατά των ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ.

Λεπτά πριν από την επίθεση στον φύλακα είχε σημειωθεί άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο, λίγα μέτρα μακρύτερα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, με θύμα έναν Αλγερινό ο οποίος  τραυματίστηκε από μαχαίρι, έπειτα από συμπλοκή με άλλους αλλοδαπούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...