228
Αστυνομικοί φυλάσσουν φορτηγό με εμβόλια της Sinovac στην Ινδονησία | Antara Foto/FB Anggoro via REUTERS

Ξαφνιάζει η Ινδονησία με την απόφαση να εμβολιάσει πρώτα τους νεότερους

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 17:21
Αστυνομικοί φυλάσσουν φορτηγό με εμβόλια της Sinovac στην Ινδονησία
|Antara Foto/FB Anggoro via REUTERS

Ξαφνιάζει η Ινδονησία με την απόφαση να εμβολιάσει πρώτα τους νεότερους

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 17:21

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό, η Ινδονησία δίνει προτεραιότητα στους νέους και όχι στους ηλικιωμένους.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να φροντίσει πρώτα για τον εμβολιασμό του πιο ενεργού παραγωγικά μέρους του πληθυσμού, παρόλο που αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει τις λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει βαριά από Covid-19.

Οι εμβολιασμοί με το κινεζικό εμβόλιο της Sionovac θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, με τον πρόεδρο Τζόκο Γουιντόντο να είναι ο πρώτος αποδέκτης για να καθησυχάσει τους πολίτες για την ασφάλειά του.

Θα ακολουθήσουν υγειονομικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί και στη συνέχεια οι ηλικίες 18-59 ετών στο κεντρικό νησί της Ιάβα.

«Στοχεύουμε στην ανοσία της αγέλης», είπε ο Αμιν Σεμπάντριο, διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας στην Τζακάρτα. «Αν εμβολιαστεί το πιο δραστήριο και εκτεθειμένο μέρος του πληθυσμού, θα σχηματίσει ένα φρούριο που θα προστατέψει τους υπόλοιπους. Θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό αν χρησιμοποιήσουμε τα περιορισμένα μας εμβόλια στους ηλικιωμένους».

Στόχος είναι ο εμβολιασμός 181,5 εκατ. ατόμων μέχρι τον Μάρτιο του 2022, που αντιστοιχεί στο 67% του πληθυσμού.

Ο Ντέιλ Φίσερ, καθηγητής λοιμωδών νοσημάτων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, είπε στους Times ότι θεωρεί σωστές και τις δύο στρατηγικές εμβολιασμού. «Οι νεότεροι ενήλικες εργάζονται και είναι γενικά πιο δραστήριοι, πιο κοινωνικοί και ταξιδεύουν περισσότερο και έτσι, ο εμβολιασμός τους θα περιορίσει την μεταδοση της ασθένειας στην κοινότητα πιο γρήγορα από ό,τι αν εμβολιάζονταν πρώτα οι ηλικιωμένοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...