234
Εάν το ζεύγος είναι παντρεμένο, έχει την ευλογία της Εκκλησίας. Αλλιώς, θα λιώσει στην Κόλαση... | youtube

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμφωνεί με τον Πάπα Φραγκίσκο: Tο σεξ είναι «θείο δώρο»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 20:11
Εάν το ζεύγος είναι παντρεμένο, έχει την ευλογία της Εκκλησίας. Αλλιώς, θα λιώσει στην Κόλαση...
|youtube

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμφωνεί με τον Πάπα Φραγκίσκο: Tο σεξ είναι «θείο δώρο»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 20:11

Ο πρόεδρος της ρωσικής Πατριαρχικής Επιτροπής, που είναι αρμόδια για ζητήματα οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, πρωθιερέας Ντιμίτρι Σμιρνόφ, συμφώνησε με τα όσα δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος και συγκεκριμένα με το ότι το σεξ είναι «θείο δώρο». Ωστόσο, προσέθεσε ότι «θείο δώρο» μπορεί να θεωρηθεί μόνο όταν γίνεται μεταξύ συζύγων. Διαφορετικά, συνιστά αμαρτία.

«Όλη η διάπλαση του ανθρώπου συνιστά θείο δώρο. Το σεξ είναι συστατικό της αγάπης. Όμως μόνο της αγάπης σε γάμο. Αυτό το θείο δώρο είναι όπως το γεύμα, ο ύπνος, το ντους, όπως το μπάνιο στη θάλασσα» δήλωσε ο Σμιρνόφ σε ζωντανή εκπομπή στον ραδιοσταθμό «Govotit Moskva» (Ομιλεί η Μόσχα).

Σύμφωνα με τον Σμιρνόφ, οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός συζυγικής ζωής συνιστούν αμαρτία, κατά την άποψη της Εκκλησίας. «Το σεξ ως απόλαυση εκτός γάμου συνιστά πορνεία και μοιχεία. Συνιστά παράβαση της έννοιας του θείου για τον άνθρωπο. Είναι αμάρτημα και μάλιστα θανάσιμο», είπε ο Σμιρνόφ.

Την Τρίτη, η υπηρεσία ενημέρωσης της Αγίας Έδρας κοινοποίησε τις δηλώσεις του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είπε ότι η σεξουαλικότητα και το σεξ είναι «θείο δώρο».

Ο Ποντίφικας είπε ότι το θείο αυτό δώρο έχει δύο στόχους: την αγάπη και τη γέννηση της νέας ζωής.

Μάλιστα, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι θα πρέπει να ξεχωρίζει κανείς τη «σεξουαλικότητα που προέρχεται από τον Θεό» και εκείνη που είναι «αποκομμένη από την αγάπη και χρησιμοποιείται για τέρψη».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «πραγματική σεξουαλικότητα» εκείνη που εκπορεύεται από τη βαθειά αγάπη.