329
Προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, όπου θα γίνουν οι τελετές των Χειμερινών Ολυμπιακών | REUTERS/Thomas Peter

Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων τρεις εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 11:36
Προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, όπου θα γίνουν οι τελετές των Χειμερινών Ολυμπιακών
|REUTERS/Thomas Peter

Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων τρεις εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 11:36

O αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα έφτασε τη Δευτέρα στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάρτιο του 2020, την ώρα που το Πεκίνο αγωνίζεται να σταματήσει τη μετάδοση του στελέχους Ομικρον, τρεις εβδομάδες πριν φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν στην Κίνα 223 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 80 στην πόλη Τιανζίν, που πλήττεται από ένα κύμα της επιδημίας, και εννέα στην Καντόν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Εξήντα οκτώ μολύνσεις ανακοινώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χενάν, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα μερικού lockdown και έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία τεστ για πολλά εκατομμύρια κατοίκους.

Στη Ζουχάι, στα σύνορα με το Μακάο, οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκτός της πόλης μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Ομικρον, ενώ από σήμερα ξεκινάει εκστρατεία τεστ για όλους τους κατοίκους και έκλεισαν τα σχολεία.

Στην ιστορική πόλη Σιάν, στη βόρεια Κίνα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται κατά πολύ έπειτα από έναν μήνα lockdown.

Επίσης, σήμερα αναφέρθηκαν 60 νέα εισαγόμενα κρούσματα, παρά το γεγονός ότι η Κίνα διατηρεί αυστηρούς ελέγχους εισόδου στη χώρα, μεταξύ των οποίων μείωση του αριθμού των πτήσεων και μια πολιτική βάσει της οποίας διακόπτονται τα δρομολόγια από χώρες με πολλά κρούσματα.

Στο μεταξύ, οι αθλητές και οι αντιπροσωπείες των χωρών έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και εισέρχονται αμέσως σε μια αυστηρά ελεγχόμενη φούσκα που τους διαχωρίζει εντελώς από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Απολύμανση λεωφορείων και ξενοδοχείου όπου διαμένουν δημοσιογράφοι που καλύπτουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς – REUTERS/Fabrizio Bensch

Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος της Ομικρον στο Πεκίνο το Σαββατοκύριακο, οι αρχές ενίσχυσαν τους κανονισμούς για όσους φτάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα από άλλες περιοχές της χώρας.

Πλέον, για να εισέλθει κάποιος στο Πεκίνο απαιτείται αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν ξεκινήσει το ταξίδι του και ένα ακόμη τεστ αμέσως μόλις φτάσει στην πόλη. Εξάλλου, έχει γίνει σύσταση στους κατοίκους του Πεκίνου να μη φύγουν από την πόλη ενόψει των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Ετους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News