264
| Sotiris Dimitropoulos / POOL

Κεραμέως: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα ώστε να έχουμε διά ζώσης εκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 10:58
| Sotiris Dimitropoulos / POOL

Κεραμέως: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα ώστε να έχουμε διά ζώσης εκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 10:58

Τη διαβεβαίωση ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές καθώς, όπως είπε, δεν νοείται να διακόπτεται η διά ζώσης εκπαίδευση, έδωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών.

«Φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής» σημείωσε η κυρία Κεραμέως.

Μέχρι και πέρυσι τα τμήματα στα σχολεία, ή και ολόκληρες σχολικές μονάδες, έκλειναν με λίγα κρούσματα, ασχέτως αν δεν αποδεικνυόταν η συρροή εντός της δομής και τα περιστατικά ήταν απλώς αντανάκλαση της διασποράς στην κοινωνία. Αυτό είχε ως συνέπεια ακόμα και τον λίγο καιρό που τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά –η Ελλάδα κατέχει πανευρωπαϊκά το αρνητικό ρεκόρ–, στα ενδιάμεσα των lockdowns, οι τάξεις και τα σχολεία να κλείνουν πολύ συχνά με την εμφάνιση ενός κρούσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η διαδικασία που προβλέπεται για τη λειτουργία των σχολείων και την περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα κορoνοϊού, θα είναι η εξής: Με την εμφάνιση κρούσματος, θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος. Δηλαδή, δεν θα κλείνει το τμήμα. Στη συνέχεια θα γίνεται ξανά rapid test μέσα σε επτά ημέρες. Το τμήμα θα κλείνει αν οι μισοί μαθητές είναι θετικοί.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν διά ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Ανέφερε, τέλος, ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...