201
Η Ιβάνκα Τραμπ είναι ειδική σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Κατεβάζει ρολά η φίρμα ρούχων της Ιβάνκα Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 16:14
Η Ιβάνκα Τραμπ είναι ειδική σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ
|REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Κατεβάζει ρολά η φίρμα ρούχων της Ιβάνκα Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 16:14

Χρειάστηκαν 17 μήνες για την Ιβάνκα Τραμπ, την κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, να αποφασίσει ότι η φίρμα ρούχων που διατηρούσε θέτει ηθικά διλήμματα σύγκρουσης συμφερόντων με την θέση της ίδιας και του πατέρα της.

Τελικά αποφάσισε να κλείσει την εταιρεία ενώ ενημέρωσε προσωπικά και τους 18 υπαλλήλους της. Σχεδόν όλα τα ρούχα της φίρμας φτιάχνονται στο Μπαγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία.

Αν και επικαλέστηκε την πρόθεσή της να μείνει στην Ουάσιγκτον, στην πραγματικότητα οι κακές πωλήσεις των τελευταίων μηνών είχαν και αυτές σχέση με το λουκέτο. Η εταιρεία δεν δημοσίευε στοιχεία, ωστόσο, η Wall Street Journal, αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 45%.

Τελικά, όπως είπε ο εκπρόσωπός της, «η Ιβάνκα Τραμπ δεν γνωρίζει αν και πότε θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις».

Μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον πατέρα της, είχε διαχωρίσει τη θέση της από την εταιρεία ώστε να εργαστεί σαν σύμβουλος του πατέρα της.

Η Ιβάνκα Τραμπ είχε ιδρύσει την εταιρεία της το 2014, αρχικά ως φίρμα κοσμημάτων και αργότερα ως φίρμα ρούχων.

Ωστόσο μετά την εκλογή του Τραμπ είχε να αντιμετωπίσει ένα άτυπο μποϊκοτάζ από τους καταναλωτές. Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως η Nordstrom, είχε αρχίσει να αποσύρουν τα ρούχα της φίρμας από τα ράφια ακριβώς λόγω των κακών πωλήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...