344
Φωτογραφία από την συγκέντρωση μνήμης της Χρυσής Αυγής για τους τρεις νεκρούς στρατιώτες των Ιμίων | Nikos Libertas / SOOC

Κατάθεση για ΧΑ: Εκαναν μαθήματα σφαγής σε πρόβατα για να βρίσκουν αρτηρίες

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 18:15
Φωτογραφία από την συγκέντρωση μνήμης της Χρυσής Αυγής για τους τρεις νεκρούς στρατιώτες των Ιμίων
|Nikos Libertas / SOOC

Κατάθεση για ΧΑ: Εκαναν μαθήματα σφαγής σε πρόβατα για να βρίσκουν αρτηρίες

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 18:15

Εν έτει 2017, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πέφτει από τα σύννεφα μαθαίνοντας τις μεθόδους με τις οποίες δρα η Χρυσή Αυγή. Μέλη και οπαδοί της οργάνωσης έχουν, ουκ ολίγες φορές, πρωταγωνιστήσει σε βίαια επεισόδια, ξυλοδαρμούς αλλά και δολοφονίες, όπως αυτήν του Παύλου Φύσσα. Επίσης, είναι γνωστό ότι τα νέα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν οικειοθελώς σε διάφορες -στρατιωτικού τύπου ασκήσεις- προκειμένου να εκπαιδευτούν σε πολεμικές τέχνες, αλλά και στα όπλα.

Σε αυτές τις… «εκπαιδευτικές εκδρομές» μάλιστα φαίνεται ότι εντάσσονταν ακόμα και μαθήματα… σφαγής. Αυτό τουλάχιστον κατέθεσε μία προστατευόμενη μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η συγκεκριμένη κατέθεσε για όσα αντιλήφθηκε, από το 2004 που ξεκίνησε να πηγαίνει στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, μέχρι και το 2010, οπότε «εξαφανίστηκε» από το ιδιόκτητο σπίτι της και τη δουλειά της για να μην την εντοπίσουν μέλη της οργάνωσης, καθώς, όπως είπε στο δικαστήριο, «κινδύνευε με άγριο ξυλοδαρμό».

Τι άκουγε η «μάρτυρας Ε» όσο καιρό πήγαινε σε γραφεία της οργάνωσης; «Εκπαιδεύσεις με νυχτερινές πεζοπορίες γύρω από την Αθήνα, αναρριχήσεις και “μαθήματα σφαγής” και εξουδετέρωσης του εχθρού». Η ίδια, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, δεν συμμετείχε σε όλα αυτά, «λόγω της φύσης μου», εξηγώντας πως είχε ρωτήσει γιατί δεν λάμβανε μέρος στις δραστηριότητες αυτές και της είχαν απαντήσει ότι η «ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού δεν το επιτρέπει».

Είπε, επίσης, πως ήταν παρούσα στα γραφεία της οργάνωσης «όταν ο Μίχος ακύρωσε ένα μάθημα σφαγής, όπου θα τους έδειχνε πώς θα χρησιμοποιούν μαχαίρια για να βρίσκουν και να χτυπούν αρτηρίες». Κατέθεσε, επίσης, πως οι ανώτεροί τους στην οργάνωση τους έλεγαν ότι πρέπει να έχουν όπλα γιατί «κινδυνεύουν» και ότι αυτό εντάθηκε έπειτα από «μία βόμβα που είχε βρεθεί, τάχα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Τέλος, σε ερωτήσεις της έδρας του δικαστηρίου, εάν δέχθηκε απειλές όταν άρχισε να αποστασιοποιείται από τη Χρυσή Αυγή, η μάρτυρας αναφέρθηκε σε «εντολή ξυλοδαρμού» που είχε βγει εναντίον της και στην παρουσία του αδελφού τού κατηγορούμενου βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, έξω από το σπίτι της, που την κοιτούσε με σταυρωμένα χέρια.  Οπως μάλιστα ανέφερε η γυναίκα: «Η εντολή ξυλοδαρμού δεν φεύγει. Οποιοσδήποτε μικρότερος (σ.σ. στην ιεραρχία) ξέρει, πως όπου με βρει θα πρέπει να μου σπάσει τα πόδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...