293
23 υποψηφιότητες εξασφάλισε το Game of Thrones | Facebook

Καταντά βαρετό: 23 υποψηφιότητες στα EMMY για το «Game of Thrones»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2016, 14:21
23 υποψηφιότητες εξασφάλισε το Game of Thrones
|Facebook

Καταντά βαρετό: 23 υποψηφιότητες στα EMMY για το «Game of Thrones»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2016, 14:21

Το 2015 το «Game of Thrones» είχε 24 υποψηφιότητες –μία λιγότερη από φέτος- και κέρδισε τελικά 12 βραβεία. Φέτος η σειρά είναι υποψήφια ως καλύτερη δραματική σειρά, διεκδικεί βραβείο καλύτερου δεύτερου αντρικού ρόλου για δύο ηθοποιούς και καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για τρεις ηθοποιούς.  Πάντως ο βασικός ανταγωνιστής της σειράς είναι μια εκπομπή που έχει δραματοποιήσει τη δίκη που αγάπησε η Αμερική: αυτή του Ο΄Τζέι Σίμπσον, δημοφιλέστατου μαύρου αθλητή που δολοφόνησε τη σύζυγό του.

150316-news-peoplevoj
Στιγμιότυπο από τη σειρά «The People vs O.J. Simpson: American Crime Story»

Η μίνι σειρά «The People vs O.J. Simpson: American Crime Story» την οποία προβάλλει το δίκτυο FX και έχει εξασφαλίσει 22 υποψηφιότητες. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων είναι εκείνες για τον καλύτερο α΄ ανδρικό ρόλο για τους Κούμπα Γκούντινγκ Τζ. και Κόρτνεϊ Β. Βανς και καλύτερης ηθοποιού για την Σάρα Πόλσον. Ακολουθεί με 18 υποψηφιότητες η σειρά «Fargo» που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία των αδελφών Ιθαν και Τζόελ Κοέν που βρήκε στις αίθουσες το 1996.

Το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς διεκδικούν επίσης τοι σειρές «Homeland», «Αmericans» (που συνολικά εξασφάλισε πέντε υποψηφιότητες με τους κριτικούς να το θεωρούν υπερτιμημένο), «Better Call Saul», «Downton Abbey», «House of Cards» και «Mr. Robot». Στις κωμικές σειρές, η  καυστική πολιτική σάτιρα του «Veep» εξασφάλισε 17 υποψηφιότητες  με την Τζούλια Λούις Ντρέιφους που υποδύεται με μοναδικό τρόπο την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ δικαίως να είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ρόλου.

maxresdefault
Oι πρωταγωνιστές της σειράς Veep

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η δημοφιλέστατη σειρά «Τhe Good Wife» που τον Μάιο πρόβαλλε το τελευταίο επεισόδιό της έπειτα από επτά σεζόν, έχει ελάχιστες και «δευτεροκλασάτες» υποψηφιότητες. Τέσσερις υποψηφιότητες πήρε το «Lemonade» της Μπιγιονσέ που είναι υποψήφια και για τη σκηνοθεσία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...