180
Αστυνομικοί μπροστά στο φορτίο της κοκαΐνης | REUTERS/Borja Suarez

Ισπανία: Βρήκαν κοκαΐνη αξίας 105 εκατ. ευρώ σε πλοίο μεταφοράς ζώων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2023, 15:44
Αστυνομικοί μπροστά στο φορτίο της κοκαΐνης
|REUTERS/Borja Suarez

Ισπανία: Βρήκαν κοκαΐνη αξίας 105 εκατ. ευρώ σε πλοίο μεταφοράς ζώων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2023, 15:44

Η ισπανική αστυνομία κατέσχεσε 4,5 τόνους κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία πώλησης 105 εκατομμυρίων ευρώ έπειτα από επιδρομή σε πλοίο μεταφοράς ζώων στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων, την Τρίτη.

Σε ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας το Σάββατο, αναφέρεται ότι το πλοίο είχε κάνει στάσεις σε λιμάνια περίπου 12 χωρών πριν από την επιδρομή.

Οι διακινητές ναρκωτικών έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν πλοία μεταφοράς ζώων επειδή είναι πιο δύσκολο να εντοπίσει η αστυνομία το παράνομο φορτίο τους.

A police car is seen as police officers discharge drugs from the cattle ship Orion V seized off the Canary Islands, in the port of Las Palmas, in the island of Gran Canaria, Spain, January 26, 2023. REUTERS/Borja Suarez

Η αστυνομία συνέλαβε 28 μέλη του πληρώματος του πλοίου Orion V, με σημαία του Τόγκο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν από την Κολομβία οι ισπανικές αρχές, ο αμερικανικός Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και η αστυνομία του Τόγκο.

Αξιωματικοί απομάκρυναν από το πλοίο δεκάδες κιβώτια που περιείχαν την κοκαΐνη από την πλευρά του λιμανιού της Λας Πάλμας στη νήσο Γκραν Κανάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...