432
Το ρομάντζο της πιλότου ελικοπτέρων και πρώην τηλεπερσόνας Λόρεν Σάντσεζ με τον Τζεφ Μπέζος... άνθησε σε πιλοτήριο ελικοπτέρου | CreativeProtagon

Ο Μπέζος στέλνει τη σύντροφό του και τις φίλες της στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 19:27
Το ρομάντζο της πιλότου ελικοπτέρων και πρώην τηλεπερσόνας Λόρεν Σάντσεζ με τον Τζεφ Μπέζος... άνθησε σε πιλοτήριο ελικοπτέρου
|CreativeProtagon

Ο Μπέζος στέλνει τη σύντροφό του και τις φίλες της στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 19:27

Μια αποκλειστικά γυναικεία διαστημική αποστολή είναι κάτι που ούτε η NASA ούτε η τηλεοπτική σειρά της Apple+ «For All Mankind» –που παρουσιάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα για τον ανταγωνισμό στο Διάστημα μεταξύ Αμερικανών και Σοβιετικών– είχαν τολμήσει να φανταστούν. Θα το τολμήσει, όμως, ο μοναδικός ιδιώτης που δραστηριοποιείται στις διαστημικές αποστολές ανθρώπων.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η σύντροφος του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ, θα ηγηθεί μιας αποκλειστικά γυναικείας αποστολής της διαστημικής εταιρείας του, «Blue Horizon», μέσα στο 2024. Η 53χρονη Σάντσεζ είναι πιλότος ελικοπτέρων και πρώην τηλεπερσόνα και θα ηγηθεί ενός πενταμελούς γυναικείου πληρώματος για μια αποστολή, η φύση της οποίας θα αποκαλυφθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Θα είναι γυναίκες που κάνουν τη διαφορά. Είναι επιδραστικές και έχουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα», είπε η πιλότος στη Wall Street Journal. Η Σάντσεζ έχει μόλις 10 χρόνια που πιλοτάρει ελικόπτερα. Υστερα από μια επιτυχημένη τηλεοπτική καριέρα, ξεκίνησε μαθήματα στον χειρισμό ελικοπτέρων το 2011 και έξι χρόνια αργότερα ίδρυσε την «Black Ops Aviation», την πρώτη αποκλειστικά γυναικεία εταιρεία παραγωγής εναέριων ταινιών.

Με καταγωγή από το Αλμπουκέρκι της πολιτείας του Νέου Μεξικού, η Σάντσεζ ανακάλυψε όταν γνώρισε τον Μπέζος πως είχε γεννηθεί στο ίδιο νοσοκομείο με τον τωρινό σύντροφό της. Εφυγε από τη γενέτειρά της σε ηλικία 18 ετών για το Λος Αντζελες με στόχο να γίνει αεροσυνοδός, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η αεροπορική εταιρεία Southern Airlines την απέρριψε ως υπέρβαρη – ήταν δύο κιλά πάνω από το επιτρεπόμενο.

Ξεκίνησε καριέρα τηλεπαρουσιάστριας αναλαμβάνοντας τη συμπαρουσίαση πρωινής εκπομπής σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα για να πάρει το πτυχίο πιλότου ελικοπτέρων. Ερωτηθείσα τι την ώθησε να ιδρύσει εταιρεία παραγωγής εναέριων ταινιών, απάντησε «γιατί δεν υπήρχαν γυναίκες που να ασχολούνται με το πιλοτάρισμα. Λιγότερο από το 9% των πιλότων είναι γυναίκες και ακόμα λιγότερες πιλοτάρουν ελικόπτερα».

Ακόμα και το ρομάντζο της με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο άνθησε σε πιλοτήριο ελικοπτέρου. «Είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου αισθάνομαι ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο», εξηγεί στους Times. Δηλώνει ενθουσιασμένη και ελαφρώς τρομοκρατημένη με την προοπτική της διαστημικής πτήσης. Το σύνθημα του Μπέζος είναι «Πέτα με ταχύ ρυθμό, πάρε ρίσκα», λέει η Σάντσεζ, τονίζοντας ότι συμφωνεί μέχρι κεραίας.

Η τηλεοπτική σειρά φαντασίας «For All Mankind» παρουσιάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα στην κούρσα του Διαστήματος, με αφετηρία την υπόθεση ότι οι Σοβιετικοί είναι οι πρώτοι που πατούν πόδι στη Σελήνη. Η αποτυχία των Αμερικανών να πάρουν την ιστορική πρωτιά, τους οδηγεί σε πιο τολμηρές διαστημικές πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να γίνουν οι πρώτοι που στέλνουν γυναίκα αρχηγό αποστολής στο Διάστημα.

Στην εναλλακτική αλληλουχία γεγονότων της σειράς, η συγκεκριμένη αστροναύτης γίνεται, στη δεκαετία του 1990, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...