400
Ιατρικό προσωπικό ψεκάζει με αντισηπτικό πολίτες της Ινδονησίας που μόλις έχουν αφιχθεί στη χώρα από τη Γουχάν | Antara Foto/via REUTERS

Κίνα: Αυξάνονται τα θύματα του κορονοϊού σε πόλεις-φαντάσματα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2020, 12:16
Ιατρικό προσωπικό ψεκάζει με αντισηπτικό πολίτες της Ινδονησίας που μόλις έχουν αφιχθεί στη χώρα από τη Γουχάν
|Antara Foto/via REUTERS

Κίνα: Αυξάνονται τα θύματα του κορονοϊού σε πόλεις-φαντάσματα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2020, 12:16

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επενδύσει 1,2 τρισ. γιουάν (156 δισεκ. ευρώ) προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της χώρας που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Η ένεση ρευστότητας θα γίνει τη Δευτέρα, όταν ανοίξουν οι κινεζικές αγορές μετά τις διακοπές για το σεληνιακό νέο έτος, οι οποίες παρατάθηκαν λόγω της επιδημίας.

Στο μεταξύ, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν την Κυριακή τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 44χρονο Κινέζο με καταγωγή από την Γουχάν. Λίγη ώρα νωρίτερα, οι αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα δέχονται πλέον αλλοδαπούς ταξιδιώτες από την Κίνα.

«Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται εκτός Κίνας», δήλωσε ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίγκε, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις Φιλιππίνες.

Συνολικά, τα θύματα έχουν φτάσει τα 304, με τα 45 να έχουν πεθάνει το τελευταίο 24ωρο. Σχεδόν 15.000 άτομα έχουν μολυνθεί σε 24 χώρες.

Κινέζοι στρατιώτες φτάνουν στη Γουχάν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση περιορισμού του κορονοϊού – Reuters

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, Βρετανία, Ρωσία και Σουηδία ανακοίνωσαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο έδαφός τους.

Παράλληλα, την Κυριακή, μία ακόμη κινεζική πόλη, η Ουεντζού, στα ανατολικά, επέβαλε περιορισμούς στις μετακινήσεις των εννέα εκατ. κατοίκων της. Ακόμα όμως, και σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί και βρίσκονται μακριά από την Γουχάν, όπως το Πεκίνο, επικρατεί ο φόβος και έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φαντάσματα.

Κάτοικος του Πεκίνου περπατά μόνος του σε άδειο πάρκο της πρωτεύουσας – Reuters

Ολοένα και περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από την Κίνα, γεγονός για το οποίο οι κινεζικές αρχές δεν κρύβουν την ενόχλησή τους. κάνοντας λόγο για εχθρική συμπεριφορά.

ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ έχουν απαγορεύσει στην είσοδο στο έδαφός τους, αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες. Η Μογγολία, η Ρωσία και το Νεπάλ έχουν κλείσει τα χερσαία τους σύνορα με την Κίνα.

Ενα από τα δύο νοσοκομεία που χτίζονται εδώ και οκτώ ημέρες στη Γουχάν, αποκλειστικά για τους ασθενείς του κορονοϊού – China Daily via REUTERS

Πολλές αεροπορικές εταιρείες σε Ευρώπη και Αμερική έχουν διακόψει τα δρομολόγιά τους προς και από την Κίνα.

Οι εταιρείες Facebook και Google έχουν απαγορέψει τα ταξίδια των υπαλλήλων τους στην Κίνα, ενώ Starbucks και Apple έχουν κλείσει προσωρινά τα καταστήματά τους στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...