430
Στο κέντρο, η στολισμένη νύφη λίγο πριν πεθάνει από έμφραγμα και σε κύκλο η αδελφή της που τελικά την αντικατέστησε | .

Ινδία: H νύφη πέθανε στον γάμο και πήρε τη θέση της… η αδελφή της!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 17:49
Στο κέντρο, η στολισμένη νύφη λίγο πριν πεθάνει από έμφραγμα και σε κύκλο η αδελφή της που τελικά την αντικατέστησε
|.

Ινδία: H νύφη πέθανε στον γάμο και πήρε τη θέση της… η αδελφή της!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 17:49

Η ιστορία που μας έρχεται από την Ινδία μοιάζει εκ πρώτης όψεως απίστευτη. Μια νεαρή νύφη έχασε ξαφνικά τη ζωή της στον ίδιο τον γάμο της και η οικογένειά της αποφάσισε άμεσα να την… «αντικαταστήσει» με την αδελφή της, η οποία παντρεύτηκε τον γαμπρό στην ίδια τελετή.

Σύμφωνα με τους Times, η άτυχη κοπέλα, ονόματι Σουρμπί, υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής που λάμβανε χώρα στην πόλη Ετάγουα, της πολιτείας Ούταρ Πραντές, έχοντας προηγουμένως ανταλλάξει στεφάνια και όρκους αγάπης με τον γαμπρό, Μαντζές Κουμέρ. Στο σημείο εκλήθη άμεσα ένας ντόπιος γιατρός, που όμως δεν κατάφερε να σώσει τη νεαρή γυναίκα.

Και κάπου εδώ ξεκίνησαν τα παράξενα: οι οικογένειες της νύφης και του γαμπρού συμφώνησαν να συνεχιστεί ο γάμος, με μία από τις αδελφές της αδικοχαμένης νύφης στη θέση της. Ετσι, ο γαμπρός παντρεύτηκε τελικά τη νεαρή Νίσα και, κατά τη διάρκεια της τελετής, η σορός της γυναίκας, που αρχικά προοριζόταν για σύζυγός του, μεταφέρθηκε σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, προκειμένου να αποτεφρωθεί μετά το πέρας της διαδικασίας.

Ενας από τους θείους της Σουρμπί, ο Ατζάμ Σινγκ, εξήγησε στην Daily Mail ότι ήταν «μια δύσκολη απόφαση» για την οικογένεια να συνεχιστεί ο γάμος: «Η μία κόρη νεκρή στο ένα δωμάτιο, την ώρα που στόλιζαν την άλλη κόρη για τον γάμο στο διπλανό. Πρώτη φορά βιώνουμε τόσο ανάμικτα συναισθήματα. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ούτε τη θλίψη για τον θάνατο ούτε τη χαρά για τον γάμο».

Ο Σαουράμπ, αδελφός της άτυχης κοπέλας, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι «αδυνατούσε να πιστέψει πως στο ένα δωμάτιο βρισκόταν η νεκρή και στο άλλο ετοιμαζόταν η νέα νύφη».

«Δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε σε αυτήν την κατάσταση… Και οι δύο οικογένειες κάθισαν κάτω να συζητήσουν. Κάποιος πρότεινε να παντρευτεί η μικρότερη αδελφή μου, Νίσα, τον γαμπρό. Υστερα από συζήτηση, και οι δυο οικογένειες συμφώνησαν», ανέφερε ο Σαουράμπ σε ξεχωριστές δηλώσεις στο πρακτορείο IANS.

Κοινωνικοί παράγοντες

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχουν ορισμένοι κοινωνικοί παράγοντες που ενδεχομένως να επηρέασαν την απόφαση της οικογένειας. Από τη μία πλευρά, η οικογένεια της νύφης είναι πολύ πιθανό να περίμενε κάποια «προίκα» σημαντική για την επιβίωσή της. Από την άλλη, ο γαμπρός και οι δικοί του μπορεί να ήθελαν να αποφύγουν το «στίγμα» της επιστροφής από έναν γάμο χωρίς νύφη. Η μητέρα της νύφης, Γκουντί Ντεβί, ζήτησε με θέρμη να προχωρήσει ο γάμος, παρότι ο τραγικός χαμός της μεγαλύτερης κόρης της τη συνέτριψε συναισθηματικά.

«Η μητέρα πονάει πολύ. Φωνάζει το όνομά της μέρα και νύχτα, καθώς ήταν η μεγαλύτερη κόρη της και είχε μεγάλα όνειρα για εκείνη. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», είπε ένας άλλος αδελφός της Σουρμπί στην Daily Mail.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News