635
Η Ρενέ Ζελβέγκερ σε σκηνή από την ταινία «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» – την τρίτη της σειράς, από το 2016 | Working Title

Η Ρενέ Ζελβέγκερ επιστρέφει για τέταρτη φορά ως Μπρίτζετ Τζόουνς

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 14:12
Η Ρενέ Ζελβέγκερ σε σκηνή από την ταινία «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» – την τρίτη της σειράς, από το 2016
|Working Title

Η Ρενέ Ζελβέγκερ επιστρέφει για τέταρτη φορά ως Μπρίτζετ Τζόουνς

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 14:12

Μπορεί «όλοι [να] γνωρίζουν ότι τα ημερολόγια είναι απλώς γεμάτα μπούρδες», όπως λέει η Μπρίτζετ Τζόουνς, αλλά αυτές οι μπούρδες των εσωτερικών μονολόγων συνθέτουν επιτυχημένες κινηματογραφικές κομεντί. Λογικό, λοιπόν, ο χαρακτήρας που αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες στις αίθουσες όλου του κόσμου να επιστρέφει στην οθόνη για τέταρτη φορά.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ, ο Χιου Γκραντ και η Εμα Τόμσον θα επαναλάβουν τους ρόλους τους στη νέα ταινία με τίτλο «Bridget Jones: Mad About the Boy», που γυρίζεται αυτόν τον καιρό και θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2025, όπως μας ενημερώνει ρεπορτάζ του BBC.

Η ταινία πήρε τον τίτλο της από το τελευταίο μυθιστόρημα με ηρωίδα την Μπρίτζετ Τζόουνς, το οποίο εκδόθηκε το 2013. Οι αναγνώστες ξανασυναντούν τη ρομαντική ηρωίδα στα 50 της, ούσα μητέρα δύο παιδιών και χήρα μετά τον θάνατο του Μαρκ Ντάρσι (που ερμήνευσε ιδανικά ο Κόλιν Φερθ στις προηγούμενες ταινίες) σε δυστύχημα.

Το στούντιο παραγωγής δεν έχει σχολιάσει πόσο πιστά θα ακολουθήσει η νέα ταινία την ιστορία της συνονόματής της στις σελίδες του βιβλίου, αλλά έχει αποκαλύψει ότι η συγγραφέας της σειράς των βιβλίων, Ελεν Φίλντινγκ, έχει γράψει το σενάριο – από το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, θα λείπουν οι σεξιστικές αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο, καθώς πολλά πράγματα έχουν αλλάξει μετά το κίνημα #MeToo.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η δις βραβευμένη με Οσκαρ Ρενέ Ζελβέγκερ θα επανέλθει στον ρόλο της καλόκαρδης αλλά ερωτικά άτυχης Μπρίτζετ Τζόουνς, που την καθιέρωσε πριν από 23 χρόνια. Ο Γκραντ, που δεν εμφανίστηκε στην τρίτη ταινία, θα επιστρέψει στον ρόλο του τολμηρού τυχοδιώκτη Ντάνιελ Κλίβερ, που κατά καιρούς φλερτάρει με την ηρωίδα.

Η επίσης βραβευμένη με Οσκαρ Εμα Τόμσον, που έκανε το ντεμπούτο της στην τρίτη ταινία με τίτλο «Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» ως απελπισμένη μαιευτήρας του κεντρικού χαρακτήρα, επίσης επιστρέφει στη νέα ταινία. Το καστ περιλαμβάνει και νέα πρόσωπα, ανάμεσά τους τον εξαιρετικό μαύρο βρετανό ηθοποιό Τσιουέτελ Ετζιοφορ («12 Χρόνια Σκλάβος») και τον Λίο Γούντολ, που ερμηνεύει έναν κατά πολύ νεώτερό της άνδρα, τον οποίο η Μπρίτζετ ερωτεύεται.

Η βρετανίδα συγγραφέας Ελεν Φίλντινγκ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι αποφάσισε να «σκοτώσει» σε ένα ατύχημα τον χαρακτήρα του Μαρκ Ντάρσι, με τον οποίο είναι ερωτευμένη η πρωταγωνίστρια, γιατί δεν ήθελε η Μπρίτζετ να μετατραπεί σε μια «αυτάρεσκη παντρεμένη μεσήλικη» – μια μοίρα που η ίδια η Τζόουνς χαρακτήριζε εντελώς φριχτή στα πρώτα βιβλία της σειράς.

Η ιδέα για τον χαρακτήρα της Μπρίτζετ Τζόουνς γεννήθηκε στον Independent. Η βρετανική εφημερίδα είχε ζητήσει από τη Φίλντινγκ μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα περιέγραφε τις εμπειρίες της ως αδέσμευτη σινγκλ γυναίκα. Αρχικά βρήκε την ιδέα ντροπιαστική, αλλά ένας από τους αρχισυντάκτες του εντύπου της πρότεινε να την υπογράφει ως φανταστικός χαρακτήρας – κάτι που την ενθουσίασε.

Η συγγραφέας εξέδωσε τη μυθιστορηματική εκδοχή των κειμένων της στήλης της το 1996 και τρία χρόνια αργότερα έγραψε το σίκουελ, «The Edge of Reason». Η πρώτη κινηματογραφική εκδοχή της Μπρίτζετ Τζόουνς βγήκε στις αίθουσες το 2001. Ακολούθησαν η δεύτερη το 2004 και η τρίτη το 2016. Οι τρεις ταινίες έχουν αποφέρει συνολικές εισπράξεις 700 εκατ. ευρώ στο μποξ όφις.

Οταν το «Mad About the Boy» πρωτοδημοσιεύθηκε, πριν από 11 χρόνια, η Φίλντινγκ είχε εκμυστηρευθεί στο BBC ότι έγραψε το βιβλίο στα κρυφά, ώστε να απαλλαχθεί από τις προσδοκίες και τις πιέσεις των φαν της ηρωίδας – και να το γράψει με την άνεση που έγραψε το πρώτο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς».

Παρότι ασχολείται με τις νευρώσεις, τις διαρκείς γκάφες και τα ερωτικά σκιρτήματα μιας βρετανίδας μικροαστής, η πρώτη ταινία με ηρωίδα την Μπρίτζετ Τζόουνς την έκανε έναν από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς χαρακτήρες του γυναικείου κοινού σε ολόκληρο τον κόσμο – ιδίως όμως στις ΗΠΑ.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του χαρακτήρα αυτών των τριών ταινιών οφείλεται στην ευαίσθητη και επιτηδευμένα αμήχανη ερμηνεία της Τεξανής Ζελβέγκερ, η οποία είχε ήδη καθιερωθεί σε ρόλους πρωταγωνίστριας ρομαντικών κομεντί με την ταινία «Τζέρι Μαγκουάϊαρ» του Κάμερον Κρόου, στο πλευρό του Τομ Κρουζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...