419
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει το επίθετό του, αλλά να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση», γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Γκερντ Χέλερ | INTIMEnews

Τι γράφει η Handelsblatt για τον «Κυριάκο» και τα σχέδιά του

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 13:33
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει το επίθετό του, αλλά να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση», γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Γκερντ Χέλερ
|INTIMEnews

Τι γράφει η Handelsblatt για τον «Κυριάκο» και τα σχέδιά του

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 13:33

Στις πιθανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται σε άρθρο – πορτρέτο του προέδρου της ΝΔ η γερμανική Handelsblatt.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες», σημειώνεται μεταξύ άλλων και πλέον, όπως επισημαίνεται, «όχι μόνο οι συνεργάτες του αλλά και πολλοί Ελληνες στα καφενεία της επαρχίας ή στις καφετέριες της Αθήνας αναφέρονται στον Μητσοτάκη με το μικρό του, Κυριάκος».

«Αυτό μάλλον συμφέρει τον Μητσοτάκη, που δεν θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει και το επίθετό του, αλλά θέλει να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση», γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Γκερντ Χέλερ που δεν παραλείπει να αναφερθεί στην οικογένεια του προέδρου της ΝΔ και τον ρόλο της στην ελληνική πολιτική:

«Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια από τις παλαιότερες πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας. Η πολιτική παράδοση της οικογένειας φτάνει μέχρι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος ήταν Πρωθυπουργός επί 15 χρόνια. Ο πατέρας του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε Πρωθυπουργός το 1990 και η αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών».

«Απέναντι στον λαϊκιστή Τσίπρα»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πολεμήσει τις πελατειακές σχέσεις, που θεωρούνται μία από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, και αυτό όχι μόνο τώρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το διάστημα 2013-2015 μείωσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000», υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα.

Και «την ώρα που ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Δημόσιο», τονίζεται, «ο Μητσοτάκης υπόσχεται 700.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. ‘Θέλουμε μια οικονομία με λιγότερο Δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις’ λέει χαρακτηριστικά».

Οι προοπτικές συνεργασίας με τη διάδοχο της Μέρκελ

«Κανείς άλλος έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Ανγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επισημαίνεται σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος καθώς, όπως αναφέρεται, «ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία (…)».

Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες.

«Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα “η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών”, δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό», γράφει η Handelsblatt.