396
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε ενδοιασμούς για την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου, αλλά όπως έσπευσε να επισημάνει, πρόκειται για... προσωπική άποψη. Aς μείνει λοιπόν εκεί... | CreativeProtagon

«Γυναίκα Πρόεδρος ναι, αλλά πώς θα πατήσει στο Περιβόλι της Παναγιάς;»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 14:08
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε ενδοιασμούς για την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου, αλλά όπως έσπευσε να επισημάνει, πρόκειται για... προσωπική άποψη. Aς μείνει λοιπόν εκεί...
|CreativeProtagon

«Γυναίκα Πρόεδρος ναι, αλλά πώς θα πατήσει στο Περιβόλι της Παναγιάς;»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 14:08

Κατά την ανακοίνωση του ονόματος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στον ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά και την ουσιαστική σημασία της επιλογής μίας γυναίκας -για πρώτη φορά- στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η πρόοδος είναι γένους θηλυκού», σημείωσε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός και «η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα, διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών» και  πλέον τόνισε, «στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει».

Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που δεν συμμερίζονται την ιστορικότητα της επιλογής μίας γυναίκας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων (καμία έκπληξη) και ο επικεφαλής της νεοεισελθούσας στη Βουλή των Ελλήνων «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Βελόπουλος προέταξε ως λόγους της δυσπιστίας του έναντι της ορθότητας της επιλογής της κυρίας Σακελλαροπούλου την έλλειψη διεθνούς εκτοπίσματος (όχι βέβαια ότι διέθετε ο απερχόμενος Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος), τα πεπραγμένα της αλλά και την ιδιότητά της ως δικαστικός (κάνοντας ένα λογικό άλμα περί σεβασμού της αρχής διάκρισης των εξουσιών), ενώ άφησε για το τέλος το καλύτερο: ότι ως γυναίκα, δεν θα μπορεί να επισκεφθεί το Αγιον Ορος!

Μοιράστηκε μάλιστα την συγκεκριμένη «ανησυχία» του και μέσω Twitter, γράφοντας πως αν τελικά η κυρία Σακελλαροπούλου γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν θα μπορεί να πατήσει στο Περιβόλι της Παναγιάς! Εναν χώρο που όπως σημειώνει με νόημα, εποφθαλμιούν πολλοί!

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης μίλησε για «αριστεροφοβική επιλογή» του Πρωθυπουργού, ενώ επανέλαβε την ένστασή του για το θέμα του Αγίου Ορους.

«Τη στιγμή που το Αγιον Όρος διεκδικείται από πολλούς και εκτιμώ ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι θέατρο συγκρούσεων πολλών χωρών, θα είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που ο ανώτατος άρχων δεν θα μπορεί να την επισκεφθεί», επανέλαβε. Παράλληλα επέμεινε πως η επιλογή ανωτάτου δικαστικού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσκρούει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών: «Οι δικαστές είναι δικαστές. Δεν μπορεί να γίνονται υπουργοί ούτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας», υποστήριξε.

Για να καλύψει όμως και τα νώτα του, διευκρίνισε ότι τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική άποψη και οι τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του, θα ληφθούν στην προγραμματισμένη για τις 18.00 συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...