382
Καταπράσινα τα λιβάδια του Ισγκλ, χλοερός ο τόπος... | Wikipedia

Εντοπίστηκε στο αυστριακό Τιρόλο το χωριό που διέσπειρε τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 21:52
Καταπράσινα τα λιβάδια του Ισγκλ, χλοερός ο τόπος...
|Wikipedia

Εντοπίστηκε στο αυστριακό Τιρόλο το χωριό που διέσπειρε τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 21:52

Σε ένα χωριό των αυστριακών ορέων, ονόματι Ισγκλ, πέφτουν οι υποψίες για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ευρώπη. Είναι πολύ γραφικό, για αυτό και τα αλπικά άσματα που εξυμνούν τις βουκολικές ομορφιές και τα πράσινα λιβάδια με τις παχιές αγελάδες το εξυμνούν σαν «λευκό χειμερινό όνειρο».

Ε, αυτό ευθύνεται για τον εφιάλτη, όπως λέει το Politico τουλάχιστον. Από την καταπράσινη αυστριακή ύπαιθρο, λοιπόν, μέχρι τον τόπον τον χλοερόν φαίνεται ότι η απόσταση είναι πολύ μικρή.

Το σάιτ γράφει ότι πρόκειται για εκκολαπτήριο κορονοϊού. Το επισκέφτηκαν για σκι χιλιάδες εκδρομείς και το εγκατέλειψαν περί το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι αυστριακές αρχές άργησαν να καταλάβουν το θέμα, όμως οι Σκανδιναβοί ισχυρίζονται ότι τα μισά τους κρούσματα προέρχονται από το Ισγκλ. Εκτιμάται ότι και τα ντόπια κρούσματα, όπως και της Γερμανίας, σχετίζονται με αυτό το μέρος.

Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι σκιέρ και στο βάθος το χωριό (Wikimedia Commons)

Οι επικριτές της αυστριακής κυβέρνησης, λέει το σάιτ, επικεντρώνουν στην «ξαφνική μετατόπιση της πολιτικής της Βιέννης την περασμένη εβδομάδα», επειδή «τότε  συνειδητοποίησε τι είχε γίνει στο χωριό του Τιρόλο». Την εγκαλούν δε ότι εκώφευσε σε έγκαιρε προειδοποιήσεις τρίτων από φόβο μη χαθεί ο τζίρος των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων. «Η απληστία υπερέβη την ευθύνη για την υγεία της κοινότητας και των φιλοξενουμένων» έγραψε η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Το πρώτο σημάδι σοβαρών προβλημάτων προέκυψε την 1η Μαρτίου, όταν ισλανδοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι 15 επιβάτες πτήσης από το Μόναχο ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Μόνο ένας από όλους αυτούς δεν είχε πάει στο Ισγκλ. Οι Ισλανδοί ενημέρωσαν τους Αυστριακούς, αλλά οι τελευταίοι ουδέν έπραξαν.

Πάντως ελήφθησαν μερικά μέτρα, όπως το κλείσιμο των μπαρ στο Ισγκλ, στις 10 Μαρτίου, αλλά ο ιός εξαπλώθηκε τόσο πολύ που ανάγκασε την κυβέρνηση, στις 13 Μαρτίου, να βάλει σε καραντίνα όλη την περιοχή πέριξ του ειδυλλιακού χωρίου. Στο μεταξύ οι καταγγελίες πύκνωσαν και από πλευράς Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Γερμανίας. Σημειωτέον ότι δεν σταμάτησε η λειτουργία των λιφτ και των ξενοδοχείων, όμως οι Αυστριακοί επιμένουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού μόλις έμαθαν τη σοβαρότητα της επιδημίας.

Τα καθέκαστα από το Ισγκλ απασχόλησαν τα ΜΜΕ στη Γερμανία από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες που πηγαίνουν στην Αυστρία. Περίπου το εν τέταρτον των 1.648 κρουσμάτων κορονοϊού της Αυστρίας βρίσκονται στο Τιρόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...