227
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης | REUTERS/Carlo Allegri

Γιατί ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή το ραντεβού Τραμπ – Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 07:42
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
|REUTERS/Carlo Allegri

Γιατί ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή το ραντεβού Τραμπ – Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 07:42

Ακυρώθηκε αργά την Τρίτη η προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ έπειτα από την απόφαση των Δημοκρατικών να παραπέμψουν για καθαίρεση τον αμερικανό πρόεδρο.

Η συνάντηση θα γινόταν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Εκτός από το ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη ακυρώθηκαν και όλες οι άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ξεκινά επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, τονίζοντας με νόημα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Παρά ταύτα, υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των δύο ηγετών. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεννόηση για να βρεθούν διαθέσιμες ώρες ώστε να γίνει η συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Νέα Υόρκης). Η ελληνική πλευρά έχει δώσει διαθέσιμες ώρες, μετά από αίτημα των Αμερικανών, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η συνάντηση.

Για σήμερα Τετάρτη στις 09:45 (ώρα Νέας Υόρκης, 16:45 στην Ελλάδα) ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα έχει γεύμα με τον υπουργό Εμπορίουτων ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος και αμερικανούς επενδυτές.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στο Global Business Forum του Bloomberg, όπου συμμετέχουν πολιτικοί και επιχειρηματίες ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...