281
Ο Santa διαβάζει την παραγγελία δώρων του γερμανού πιτσιρίκου. Πάλι καλά που δεν διαβάζει εξώδικο... | Υοutube

Γερμανία: Αγιε Βασίλη, με εξαπάτησες και σε καταγγέλλω…

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 19:15
Ο Santa διαβάζει την παραγγελία δώρων του γερμανού πιτσιρίκου. Πάλι καλά που δεν διαβάζει εξώδικο...
|Υοutube

Γερμανία: Αγιε Βασίλη, με εξαπάτησες και σε καταγγέλλω…

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 19:15

Μία ελαφρώς αποκλίνουσα από το πνεύμα των Χριστουγέννων ιστορία απόλυτης χρησιμοθηρίας, με πρωταγωνιστές ένα απαιτητικό όσον αφορά τα «δικαιώματά του» αγοράκι και τον «ξεχασιάρη» Αγιο Βασίλη, συνέβη στη Γερμανία και κινητοποίησε τις αστυνομικές υπηρεσίες του Ολντενμπουργκ.

Αφ’ ότου μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου, έγινε viral. Tην περιγράφει σε ρεπορτάζ της και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο μικρός επιστολογράφος του Santa νευρίασε όταν διαπίστωσε ότι δεν παρέλαβε τα δώρα που του είχε ζητήσει. Νευρίασε τόσο πολύ μάλιστα με την αυθαιρεσία του Santa, που κάλεσε την αστυνομία, όπως οφείλει να κάνει κάθε νομοταγής και αδικούμενος πολίτης – γερμανός πολίτης, τουλάχιστον.

Το παιδί κάλεσε τον τηλεφωνικό αριθμό για τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης και εξήγησε στην αστυνομία τον λόγο του θυμού του: τα δώρα που έλαβε δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που είχε ζητήσει. Επρόκειτο δηλαδή για περίπτωση αθετήσεως υποσχέσεως χαράς, για υπεξαίρεση των παιχνιδιών του, για καθαρή απάτη διάολε!

Ετσι ένα κλιμάκιο με άνδρες της δίωξης απατεώνων Santa εμφανίστηκε στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον μικρό εξαγριωμένο και εκλήθησαν να διαχειριστούν το λεπτό θέμα με διακριτικότητα αλλά και με την απαιτούμενη πανουργία (διότι και οι γερμανοί πολίτες, όταν τυχαίνει να είναι παιδιά, αθώοι είναι και ξεγελιούνται, λέει).

Η έμπνευση των αστυνομικών ήταν λογικοφανής και ως εκ τούτου πειστική: «Ο Αγιος Βασίλης μάλλον έχει μπερδέψει τους καταλόγους με τα δώρα» είπαν του μικρού – και ο μικρός Γερμανός συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις του νόμου.

Τώρα, τι θα του πουν οι γονείς του, είναι ένα ζήτημα. Ισως του ψιθυρίσουν στο αυτί, μόλις τον ψιλοπάρει ο βραδινός ύπνος, το «μυστικό» των μεγάλων, Γερμανών και μη: ότι δεν υπάρχει Santa που στέλνει δώρα και ότι άλλοι είναι αυτοί που «ξηλώνονται» τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...