733
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open TV | Twitter/Fofi Gennimata

Γεννηματά κατά Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει την κυβέρνηση Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 21:47
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open TV
|Twitter/Fofi Gennimata

Γεννηματά κατά Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει την κυβέρνηση Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 21:47

Για την Φώφη Γεννηματά η υπόθεση του C4I, στην οποία το Μαξίμου ενέπλεξε τον Κώστα Σημίτη, αποτελεί καθώς φαίνεται casus belli — και δεν πρόκειται να αφήσει καμία πρόκληση να περάσει χωρίς απάντηση. Ετσι, το βράδυ της Τετάρτης ήταν καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open tv και εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο τόσο της παρουσίας της αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση όσο και της ανακοίνωσης του Μαξίμου περί «θεσμικού ατοπήματος».

Ποιο ήταν το «θεσμικό ατόπημα»; Οτι το ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι υπάρχει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τριών υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης) για τη σύμβαση παραλαβής του C4I η οποία ζημίωσε το Δημόσιο κατά 147 εκατ. ευρώ, ότι αυτό το βούλευμα -ως δια μαγείας- δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή και ότι θα πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων, άρα και του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, που κατά την επίμαχη περίοδο ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν επιχειρεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην υπόθεση. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για παραθεσμικό σύστημα και συμμαχίες που έχουν ως αποκλειστικό στόχο να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φανερό ότι υπάρχουν συμμαχίες που βοηθούν την κυβέρνηση σε αυτό το έργο και το σχέδιό της να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους» ανέφερε η κυρία Γεννηματά. Οπως είπε μάλιστα, «υπάρχει σχέδιο διαχείρισης επερχόμενης ήττας από την κυβέρνηση, καθώς βλέπουν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, και σχέδιο αντιπερισπασμού, γιατί ο λαός βλέπει ότι δεν έχει βελτιωθεί η ζωή του παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια».

Η κυρία Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου και για την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού και η οποία έκανε λόγο για «επιθέσεις του ΚΙΝΑΛ σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γεννηματά, ερωτηθείσα για τις πληροφορίες περί νέου μάρτυρα στην υπόθεση C4I ο οποίος φέρεται να προσήλθε οικειοθελώς και να κατονόμασε πρώην μέλος του ΚΥΣΕΑ ως παραλήπτη μίζας, απάντησε: «Καλώς να έρθει το θέμα -αν αφορά πολιτικά πρόσωπα- στη Βουλή, για να αποφανθεί για τα επόμενα βήματα».

Ωστόσο επεσήμανε ότι για την ίδια υπόθεση, για την ανάθεση και παραλαβή του C4I, «με βάση μαρτυρίες ανοίγονται λογαριασμοί και έρχονται υποθέσεις στη Βουλή και καλώς να ορίσουν και να ελεγχθούν, ενώ στην άλλη περίπτωση έχουμε εισαγγελέα σε βούλευμα εφετών που περιγράφει ευθύνες πολιτικών προσώπων και κάποιοι επιλέγουν να πάει στο αρχείο». Υπενθύμισε δε ότι η εξεταστική της Βουλής το 2011 είχε αποφανθεί ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση.

Η κυρία Γεννηματα αναφέρθηκε ευθέως σε σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με το σύστημα Καραμανλή της ΝΔ λέγοντας ότι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή καραμανλικών στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί στελέχη “καραμανλικά” για να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ», είπε, εννοώντας προφανώς τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Και τόνισε έπειτα χαρακτηριστικά πως «η μεταξύ τους σχέση δεν κρύβεται». Σημείωσε παράλληλα πως η σημερινή κυβέρνηση «κάνει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει εκείνη του 2004 – 2009, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού»

«Προσπαθούν όλα να τα ρίξουν στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες» είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για επίδειξη θράσους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που αμφισβήτησε την ύπαρξη βουλεύματος για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος C4I. «Θα του το στείλουμε, να το δει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας μετά και τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου, η κυρία Γεννηματά είπε ότι «στο όνομα της προόδου και της αριστεράς» ο πρωθυπουργός κατάφερε να δημιουργήσει μια ακόμη θεσμική κρίση, καθώς αναστάτωσε τους ιερείς, δίχασε τον κλήρο και δημιούργησε πρόβλημα με το Φανάρι. «Εκανε μια τρύπα στο νερό» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά κράτησε κλειστά τα χαρτιά της και εξήγησε ότι η προοπτική αυτή θα εξαρτηθεί από τη λαϊκή εντολή που θα λάβει το κόμμα της και από το αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί το σχέδιο που έχει εκπονήσει το κόμμα της. «Μέχρι τώρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέδιο για την επόμενη ημέρα» κατέληξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...