430
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά | George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά: «Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, ούτε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 16:32
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά
|George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά: «Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, ούτε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 16:32

Μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έστειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Στο Καρφί» του Σαββάτου και αναφορικά με το συνέδριο και ερωτηθείσα ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και εάν θα εκλέξει ηγεσία και νέα όργανα ή θα έχει μόνο ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα, η κυρία Γεννηματά απάντησε: «Η πορεία μας είναι σαφής, αποφασίστηκε ομόφωνα, στο πρόσφατο Συνέδριο πριν 5 μήνες. Όλα τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω στη λειτουργία τους και δρουν πολιτικά και οργανωτικά μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσα από το κίνημα αλλαγής και πρωταγωνιστεί στην καθιέρωση και στην άνοδο του καινούργιου.

» Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμα που γέννησε η κρίση, δεν αποτελεί περιστασιακή επιλογή, είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα και στο μέλλον τις παρακαταθήκες της παράταξής μας.

» Νοιώθουμε βαριά στους ώμους μας την κληρονομιά αυτής της ιστορικής διαδρομής και έχουμε βαθύ το αίσθημα της πατριωτικής ευθύνης. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν και για τίποτα αυτή την πλούσια κληρονομιά. Αλλά και δεν φοβόμαστε ακούγοντας τη βουή των επερχόμενων γεγονότων να χαράξουμε νέους δρόμους. Έχω ισχυρή την πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθούμε θα επέλεγε ο ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο της νέας εποχής. Δεν υπερασπιζόμαστε τη διαδρομή μας με σημειωτόν στα χαρακώματα αλλά κοιτώντας μπροστά και ανοίγοντας νέους δρόμους».

Σε σχόλιό της για την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπογράμμισε: «Εστιάζουν περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω. Συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα.

» Η αέναη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Ο καθένας έχει τον Δράκο που θέλει στο δικό του παραμύθι. Η Κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο, έχει όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει».

Σε ερώτηση εάν διαβλέπει πιθανότητες συγκλίσεων ή συναινέσεων με την κυβέρνηση στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Η εθνική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα και τα μείζονα ζητήματα λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως αυτά που αναφέρετε, είναι πάγια θέση μας και σταθερή επιδίωξή μας. Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας αλλά και από τους άλλους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη διχαστική πολιτική τους και τη μονόπλευρη μικροκομματική τους αντίληψη».

Τέλος, αναφορικά με την μετεξέλιξη και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και στην ερώτηση τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ εάν δεχθεί πρόσκληση για διάλογο, η κυρία Γεννηματά απάντησε: «Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...