443
Θέμα ηγεσίας τίθεται όταν επιμένεις να κάνεις λάθος πράγματα, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, σημείωσε με νόημα ο πρώην υπουργός | INTIMEnews

Γερουλάνος: Προφανώς και θέλω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 12:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2019, 14:10
Θέμα ηγεσίας τίθεται όταν επιμένεις να κάνεις λάθος πράγματα, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, σημείωσε με νόημα ο πρώην υπουργός
|INTIMEnews

Γερουλάνος: Προφανώς και θέλω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 12:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2019, 14:10

Σε συνέχεια των δηλώσεων του για την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής (περισσότερα εδώ) ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στο ιδιότυπο «μολών λαβέ» της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία, δηλώνοντας ανοικτά πως τον ενδιαφέρει.

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM», ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απογοητευτική την ομιλία της 3η Σεπτέμβρη από την κυρία Γεννηματά (εδω) καθώς όπως είπε, για μία ακόμη φορά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχασε την ευκαιρία να πετάξει την μπάλα μπροστά.

Ερωτηθείς αν η ηγεσία Γεννηματά είναι αποτυχήμένη, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως απέτυχε η στρατηγική προσέλκυσης προσωπικοτήτων (αλλά και πολιτών στο Κίνημα), με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή στελεχών τόσο προς την πλευρά της ΝΔ, όσο και προς αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δεν ήταν καλό.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν κατάφερε να κάνει αυτό που ξεκίνησε να κάνει (να ενώσει τις δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς), το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά, τόνισε, για να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου, η οποία είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ και κατά πόσο θα τον ενδιέφερε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, ο κ. Γερουλάνος απάντησε ότι προφανώς και τον ενδιαφέρει.

«Βεβαίως με ενδιαφέρει, το έχω ξαναπεί, αλλά αν γίνουν κάποια πράγματα σωστά, δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, δεν χρειάζεται ‘αιματοκύλισμα’ προσώπων». Ο σκοπός, τόνισε, είναι να κερδηθεί ο αγώνας δρόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντροαριστερά, να χτίσουμε μία ενωμένη Κεντροαριστρά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον χώρο, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για ένα κόμμα διχαστικό, εκτός εποχής.

Θέμα ηγεσίας τίθεται όταν επιμένεις να κάνεις λάθος πράγματα, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, σημείωσε με νόημα ο πρώην υπουργός επισημαίνοντας εκ νέου την ανάγκη για αλλαγή  στρατηγικής στο ΚΙΝΑΛ, όπου το Κίνημα θα επιστρέψει στις ρίζες του και θα βγάλει την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά με σύγχρονες ιδέες και προτάσεις.

Στην παρατήρηση τέλος ότι όποιος θέλει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να πάρει και τα δάνεια του, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε είτε ως ΠΑΣΟΚ είτε ως ΚΙΝΑΛ το κόμμα πρέπει να τιμήσει τα δάνειά του. Δεν πρέπει να ζητάς από τον κόσμο κάτι που εσύ δεν κάνεις, είτε λεγόμαστε ΠΑΣΟΚ είτε ΚΙΝΑΛ πρέπει να τιμήσουμε τα δάνειά μας, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Αμεση ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά μέσω κύκλων της Χ. Τρικούπη που ανέφεραν τα εξής για την τοποθέτηση Γερουλάνου:

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες καθενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που οφείλουν να σέβονται όλοι.

Οσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη Και εκτίθενται προσωπικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...