242
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Αυγούστου | George Vitsaras / SOOC

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα μετά τις εκλογές: «Η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 13:40
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεδρίαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Αυγούστου
|George Vitsaras / SOOC

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα μετά τις εκλογές: «Η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 13:40

Δύο μήνες μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, στην οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για το, όπως υποστηρίζει, «έλλειμμα Δημοκρατίας» που εμφανίζουν.

Από τις (φιλικές) σελίδες της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχει εκλάβει το ποσοστό των εκλογών ως λευκή επιταγή, για να πάρει ρεβάνς για 4,5 χρόνια μακριά από τα έδρανα της εξουσίας.

» Μέχρι στιγμής, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα που βρήκανε και να σαρώνουν το κράτος ως λάφυρο».

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καρπωθεί τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και παράλληλα, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ στα εργασιακά, «ανοίγοντας το δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων».

Κάνει λόγο για «καθεστωτική, ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης για την εξουσία» και για «έλλειμμα Δημοκρατίας» του Πρωθυπουργού, με μεθοδεύσεις που «προδιαγράφουν επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια του κράτους της Δεξιάς».

Σε ό, τι αφορά την στρατηγική του Πρωθυπουργού για πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα ήταν το τυρί στη φάκα των νέων μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που θα έμπαιναν ως προϋπόθεση για τη μείωση των πλεονασμάτων».

Πρόσθεσε δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...