435
«Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι η Καθαρή Ενέργεια, δηλαδή η ενέργεια που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές, αποτελεί μονόδρομο», τόνισε ο Γιώργος Περιστέρης |

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέες επενδύσεις €4 δισ. ευρώ και 20.000 νέες θέσεις απασχόλησης

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 13:24
«Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι η Καθαρή Ενέργεια, δηλαδή η ενέργεια που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές, αποτελεί μονόδρομο», τόνισε ο Γιώργος Περιστέρης
|

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέες επενδύσεις €4 δισ. ευρώ και 20.000 νέες θέσεις απασχόλησης

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 13:24

Επενδύσεις συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν την προσεχή πενταετία περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας, δρομολογεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, στη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ (το μεγαλύτερο εταιρικό ομόλογο που έχει εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα).

«Στον Ομιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσπαθούμε πρώτοι εμείς να κάνουμε πράξη όσα λέμε. Επενδύσαμε περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση στους τομείς της καθαρής ενέργειας, του περιβάλλοντος και των υποδομών, διατηρώντας συνεχώς και αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων μας στις ελληνικές τράπεζες», τόνισε ο κ. Περιστέρης που συνέχισε λέγοντας:

«Χιλιάδες άνθρωποι εμπιστεύονται στον Όμιλό μας τις οικονομίες τους κι αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό. Ταυτόχρονα, όμως, είναι για εμάς και μια πολύ μεγάλη ευθύνη, μια ηθική δέσμευση για το μέλλον.

»Δεσμευόμαστε κι εμείς από την πλευρά μας, λοιπόν, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των επενδυτών που μας στηρίζουν, των μετόχων μας, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων και συνεργατών μας».

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι ο Ομιλος θα συνεχίσει να παίζει ηγετικό ρόλο προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες, επενδύοντας σε πρωτοπόρα έργα καθαρής ενέργειας, υποδομών και παραχωρήσεων, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προστατεύοντας το περιβάλλον και προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες.

«Μονόδρομος η Καθαρή Ενέργεια»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Περιστέρης προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής «αν δεν κινηθούμε άμεσα προς ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον».

«Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι η Καθαρή Ενέργεια, δηλαδή η ενέργεια που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές, αποτελεί μονόδρομο.
Για το λόγο αυτό, σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση της Καθαρής Ενέργειας! Και είναι ευτύχημα ότι εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας βρίσκεται η Ευρώπη. Και είναι, επίσης, πολύ θετικό ότι κι η χώρα μας φαίνεται να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, συμπλήρωσε, ότι η ΕΕ επενδύει μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού σε πράσινες επενδύσεις που θα αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά του αναμενόμενου Ταμείου Ανάκαμψης για την στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την πανδημία.

«Δεν είναι, επίσης, τυχαίο, ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θεωρεί τις πράσινες επενδύσεις και ειδικά τις επενδύσεις σε ΑΠΕ ως μία εξαιρετική αμυντική επενδυτική επιλογή, η οποία δεν υφίσταται αξιοσημείωτη επίδραση από γεγονότα σαν την πανδημία. Το ίδιο συμβαίνει και με τους τομείς των υποδομών και των παραχωρήσεων, στους οποίους επίσης πρωταγωνιστούμε» και παρά τις δυσκολίες, κατέληξε, «εκτιμώ ότι ο Όμιλός μας θα συνεχίσει αναπρωταγωνιστεί και να αναπτύσσεται δρέποντας τους καρπούς των στρατηγικών επιλογών που έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες».