478
Μερικοί από τους τάφους στο νεκροταφείο Casa Rosa | YouTube

Ενα νεκροταφείο για κατοικίδια διασήμων στη Ρώμη

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 19:36
Μερικοί από τους τάφους στο νεκροταφείο Casa Rosa
|YouTube

Ενα νεκροταφείο για κατοικίδια διασήμων στη Ρώμη

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 19:36

Το πρώτο κατοικίδιο που έθαψαν στο Κάζα Ρόζα, το παλιότερο νεκροταφείο κατοικιδίων στη Ρώμη ήταν ένα κοτόπουλο που ανήκε στους γιους του Μπενίτο Μουσολίνι, το 1922.

Σύντομα, η ελίτ του Λάτσιο έμαθε για τον τάφο και άρχισαν να πηγαίνουν και αυτοί στο σημείο τα αγαπημένα τους κατοικίδια για να τα θάψουν.

Σήμερα πλέον, στο Κάζα Ρόζα (Ροζ Σπίτι), που έκλεισε έναν αιώνα λειτουργίας, βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 τάφοι με κάθε λογής κατοικίδια, από σκύλους, γάτες και λαγούς, μέχρι χελώνες και λιοντάρια, που ανήκαν σε πολιτικούς, σταρ του σινεμά, σκηνοθέτες και μεγιστάνες.

Η Μπριζίτ Μπαρντό, τη δεκαετία του ’50, έθαψε εκεί τον αγαπημένο της σκύλο, Μάικλ, όταν έκανε γυρίσματα για ταινία στη Ρώμη.

Ο κάθε τάφος έχει το όνομα του κατοικιδίου και φωτογραφία του, καθώς και τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου, ενώ μερικοί ιδιοκτήτες αφήνουν και τα αγαπημένα παιχνίδια του κατοικιδίου τους.

Καθώς πλέον το νεκροταφείο δεν έχει άλλο χώρο, οι αρχές στη Ρώμη σχεδιάζουν να αλλάξουν τη νομοθεσία και να φτιάξουν καινούργιο, γιατί προς το παρόν, οι ιδιοκτήτες πρέπει να θάψουν τα κατοικίδια στην αυλή τους ή να τα αποτεφρώσουν. «Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους τετράποδους φίλους μας έναν αξιοπρεπή χώρο ταφής τους για να συνεχιστεί ο δεσμός που έχουμε δημιουργήσει μαζί τους όσο ζούσαν και να αποτρέψουμε την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και την εξάπλωση ασθενειών», αναφέρει ανακοίνωση πολιτικών που προωθούν τη δημιουργία νεκροταφείων για τα ζώα.

Λουλούδια και παιχνίδια αφήνουν στους τάφους οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων – Facebook

Το Κάζα Ρόζα δημιουργήθηκε από τον Αντόνιο Μολόν, έναν κτηνίατρο που φρόντιζε τους σκύλους του Μουσολίνι, το 1922, όταν ο δικτάτορας ανέβηκε στην εξουσία. Το νεκροταφείο βρίσκεται σε ένα χωράφι δίπλα στο σπίτι της οικογένειας Μολόν και πλέον το φροντίζει ο γιος του, Λουίτζι Μολόν.

«Εκείνη την εποχή, συνήθιζαν να πουλούν βαμμένα κοτοπουλάκια στο παζάρι. Η οικογένεια Μουσολίνι είχε αγοράσει τρία για τα αγόρια της, τα δύο πέθαναν αμέσως και το ένα έζησε για λίγο καιρό. Οταν πέθανε, ο Μουσολίνι ζήτησε από τον πατέρα μου να αφήσει τα παιδιά του να το θάψουν στο χωράφι του για να μπορούν να έρχονται να του φέρνουν λουλούδια και να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί του», είπε στον Guardian ο Λουίτζι.

«Η ζήτηση για τάφους είναι μεγάλη, πολλές φορές με παίρνουν τηλέφωνο στις 2 το πρωί γιατί έχουν χάσει το αγαπημένο τους κατοικίδιο και από τον πόνο τους, δεν καταλαβαίνουν τι ώρα είναι. Τα ζώα είναι σημαντικό μέρος μιας οικογένειας», συνέχισε ο Λουίτζι.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων νοικιάζουν τους τάφους για πέντε χρόνια, αλλά οι περισσότεροι ανανεώνουν το συμβόλαιο και τους επισκέπτονται συχνά, αφήνοντας λουλούδια.

Η Γκρέτα το λιοντάρι, είναι εκεί από το 1988, ενώ δίπλα της είναι η Δούκισσα, μία γάτα, που πέθανε το 2008. Στον τάφο της γράφει: «Για πάντα στις καρδιές μας και στο νου μας». Ο πολυτελέστερος τάφος ανήκει στον σκύλο Ντρέις, από μαύρο γρανίτη, που κόστισε 12.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...