412
Οι οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά την έξοδό της από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων | ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ IntimeNews

Συγκλονίζει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Εχασα τον γιο μου και δεν ξέρω το γιατί»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 16:33
Οι οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά την έξοδό της από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων
|ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ IntimeNews

Συγκλονίζει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Εχασα τον γιο μου και δεν ξέρω το γιατί»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 16:33

Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενους εννέα σπουδαστές, εκ των οποίων οι περισσότεροι κατάγονται από την Κρήτη, για τα βασανιστήρια και τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, κατά την πρώτη ημέρα όλοι εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων τους, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς ο νόμος τους παρέχει το δικαίωμα αυτό. Οι γονείς του Βαγγέλη ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν. Ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκαν να θυμηθούν γεγονότα και να καταθέσουν στοιχεία.

Αρκετές ήταν οι στιγμές που τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη ξέσπασαν σε κλάματα. Παρ’ όλα αυτά προσπάθησαν και τα κατάφεραν να απαντήσουν για όσα γνώριζαν και κυρίως για όσα έμαθαν μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη.

Η ενημέρωση από την υπεύθυνη της Εστίας

Η υπεύθυνη της Εστίας, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, ήταν αυτή που είχε επικοινωνήσει με τους γονείς του νεαρού για να τους πει ότι το παιδί δεν περνά καλά και έχει προβλήματα. «Το παιδί υπέφερε από την συμπεριφορά συμφοιτητών του…» ανέφερε.

Ομως τότε και ο ίδιος ο Βαγγέλης, σύμφωνα πάντα με την μητέρα του, θέλησε να υποβαθμίσει τα γεγονότα.

Οι ξυλοδαρμοί και η χλεύη

Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι η παρέα των Κρητικών τον είχε κρεμάσει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου ενώ συχνά οι νεαροί τον χτυπούσαν και τον χλεύαζαν.

«Ήταν ένα παιδί που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Έγινε στόχος για να περνούν κάποιοι την ώρα τους…» είπε η μητέρα του Βαγγέλη.

Όσο για την στάση της παρέας των Κρητικών όταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε η κυρία Γιακουμάκη ανέφερε πως «στην αρχή έρχονταν δίπλα μας, να βοηθήσουν την έρευνα. Όταν αρχίσαμε να μαθαίνουμε τι συνέβαινε τότε εξαφανίστηκαν. Δεν τους ξαναείδαμε…».

Η τελευταία επίσκεψη στο σπίτι

Η τελευταία επίσκεψη του Βαγγέλη στην Κρήτη, στο σπίτι και την οικογένειά του ήταν τα Χριστούγεννα. Ούτε αυτή την φορά όμως μίλησε σε κανέναν για προβλήματα στη Σχολή και την Εστία.

«Ήρθε με όνειρα στα Γιάννενα… Κι εγώ τώρα, τέσσερα χρόνια έρχομαι προσπαθώντας να μάθω γιατί» είπε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Εγώ έχασα τον γιο μου και δεν ξέρω γιατί τον έχασα. Αυτό θέλω να μάθω», είπε στο δικαστήριο για να συμπληρώσει με τη διαπίστωση ότι οι λέξεις «φιλία», «αξιοπρέπεια» και «ευγένεια» για κάποιους δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

«Ο Βαγγέλης δεν περνούσε καλά αλλά αυτό δεν μας το είπε ποτέ… Κι εγώ αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι την βία κατ΄ εξακολούθηση που του ασκήθηκε. Δεν προσπαθώ να βρω ενόχους, δεν θέλω να δικάσω, θέλω να μάθω», ανέφερε ο πατέρας.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί με καταθέσεις άλλων μαρτύρων – κυρίως σπουδαστών στη Σχολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...