194
|

Λονδίνο, 22 Απριλίου 1967

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 21 Απριλίου 2010, 12:35

Λονδίνο, 22 Απριλίου 1967

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 21 Απριλίου 2010, 12:35

Δίπλα μου ο τυπάς είχε ανοίξει την Daily Mail.

Στον πάγκο των κατηγορουμένων ενός δικαστηρίου του Λονδίνου περίμενε την σειρά του να δικαστεί. Από εμφάνιση τον έκοβα να πουλάει κουβέρτες στο Petticoat Lane χωρίς δημοτική άδεια. Από ενδιαφέροντα από αυτούς που ρίχνουν μια ματιά στην πρώτη σελίδα της Mail, δύο ματιές στην βυζού της τρίτης σελίδας και ένα τέταρτο συλλαβιστή ανάγνωση στα αθλητικά.

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας έγραφε κάτι για military coup στην Ελλάδα και είχε και μία φωτογραφία με τανκ. Το δευτερόλεπτο της ενημέρωσης μου είχε τελειώσει. Κοίταγα την βυζού στην τρίτη σελίδα.

Ηταν 22 Απριλίου του 1967.

Λίγο αργότερα η δίκη του κουβερτά με την Mail τελείωνε. Ο δικαστής θα αντιμετώπιζε τις κατηγορίες ότι οδηγούσα μοτοσυκλέτα χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια και χωρίς φώτα με κατανόηση, όπως άρμοζε άλλωστε σε έναν πολιτικό εξόριστο, εγώ θα συνέχιζα να οδηγάω την μηχανή χωρίς δίπλωμα και θα έδινα την υπόσχεση στον εαυτό μου να παρακολουθώ τις ειδήσεις κάθε μέρα. Αν είχα μάθει την επόμενη μέρα ότι είχε γίνει πραξικόπημα, δεν ήταν ανάγκη να ξαναγίνει δημοκρατία και να περάσει μια εβδομάδα για να το μάθω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News