222
|

Εικαστική Έκθεση από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Avatar Μόδεστος Σιώτος 7 Ιουνίου 2011, 02:31

Εικαστική Έκθεση από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Avatar Μόδεστος Σιώτος 7 Ιουνίου 2011, 02:31

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, κομμάτι του δικτύου υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, είναι ένα πρόγραμμα για τη καταπολέμηση της εξάρτησης που λειτουργεί στα πλαίσια μίας εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης. Ακολουθεί μία θεραπευτική οδό που προάγει την εμπλοκή στο κοινωνικό σύνολο, την εκπαίδευση, την ασχολία με την οικογένεια  και τη «δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου», όπως λένε οι ίδιοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και δεν χορηγούνται φάρμακα.

Φέτος, το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του: στα πλαίσια του εορτασμού διοργανώνει, από τη Τετάρτη, μία ομαδική εικαστική έκθεση με την ονομασία «Σπίτι». Η έκθεση θα στεγαστεί στη «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στις 20.30 και είναι φυσικά ανοιχτά για όλο το κόσμο.

Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες, μετά από πρόσκληση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ θα συμμετάσχουν στην έκθεση παρουσιάζοντας έργα με θεματολογία το «ΣΠΙΤΙ». Το θέμα επιλέχθηκε διότι, σύμφωνα με τους ανθρώπους του προγράμματος απεξάρτησης, σ’ αυτή την έννοια  υπάρχει «ένας βαθύτερος συμβολισμός» που ταιριάζει στη «φιλοσοφία» της Κοινότητας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουνίου.

*Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού : 210 8626761, ενώ Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης : 210 8612604.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News